
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Ris og nudler>
- Chili sin carne
Chili sin carne
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kan du lide kødsovs? Så vil du elske chili sin carne! Den er lidt mere spicy med en masse lækre krydderier og en tophemmelig ingrediens i…. Vi siger det ikke… Ej, vi siger det! Der er chokolade i sovsen. Crazy? Måske. Godt for smagen? Helt sikkert!
Chili sin carne giver cirka 1 kg CO2/kg måltid. Det er 16 gange mindre CO2 end chili con carne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chili sin carne
Chili sin carne:
600 g. kartofler
800 g. kartofler
400 g. kartofler
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
1 squash
1 ½ squash
½ squash
3 fed hvidløg
5 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 rødløg
1 ½ rødløg
½ rødløg
½-1 chili
1 chili
¼ -½ chili
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
Ca. 460 g. kidney-bønner (2 brikker/dåser)
Ca. 690 g. kidney-bønner (3 brikker/dåser)
Ca. 230 g. kidney-bønner (1 brik/dåse)
Ca. 800 g hakkede tomater (ca. 2 brikker/dåser)
Ca. 1200 g. hakkede tomater (ca. 3 brikker/dåser)
Ca. 400 g hakkede tomater (ca. 1 brik/dåse)
2 spsk. olie
2 tsk. spidskommen
3 tsk. spidskommen
1 tsk. spidskommen
2 tsk. kanel
3 tsk. kanel
1 tsk. kanel
1 tsk. peber
2 tsk. peber
½ tsk. peber
4 spsk. tomatpuré
6 spsk. tomatpuré
2 spsk. tomatpuré
4-5 dl. vand
6-7 dl. vand
2-3 dl. vand
1 ½ tsk. eddike
2 tsk. eddike
1 tsk. eddike
10 g. mørk chokolade
15 g. mørk chokolade
5 g. mørk chokolade
1 grøntsags-bouillon-terning
2 grøntsags-bouillon-terning
½ grøntsags-bouillon-terning
1 spsk. salt
1 ½ spsk. salt
½ spsk. salt
Tilbehør:
100 g. cremefraiche
150 g. cremefraiche
50 g. cremefraiche
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille

Kartoffel

Gulerod

Squash

Hvidløg

Rødløg

Chili

Peberfrugt

Kidneybønner (brik)

Hakkede tomater

Rapsolie

Spidskommen (stødt)

Kanel (stødt)

Peber

Tomatpuré

Vand

Eddike

Mørk chokolade

Grøntsagsbouillon

Salt

Creme fraiche

Persille
Køkkenredskaber til chili sin carne
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 rivejern
1 stor skarp kniv
1 plastikhandske eller en plastikpose
1 dørslag
1 stor gryde med låg
1 røreske
1 mellemstor skål
1 viskestykke

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Kartoffelskræller

Skærebræt

Rivejern

Stor skarp kniv

Plastikpose

Dørslag

Stor gryde

Røreske

Stor skål

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Chili sin carne: Skræl og skyl kartofler og gulerødder. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
4.
Skyl squashen. Riv den på den grove side af rivejernet.
5.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
6.
Skyl chilien. Skær den over på langs og skrab kerner og de hvide hinder væk. Tag eventuelt en plastik-handske eller en plastik-pose om hånden, når du håndterer chili. Hak chilien fint. Se videoen.
7.
Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i tern på cirka ½ x ½ centimeter. Se videoen.
8.
Åbn brikkerne med kidney-bønner og hæld dem i et dørslag i vasken. Skyl dem med koldt vand og lad dem dryppe af.
9.
Åbn brikkerne med hakkede tomater.
10.
Varm olien op i en stor gryde til middel varme. Kom løg, hvidløg og chili i gryden og svits det hele let. Løgene skal kun lige blive klare.
11.
Kom spidskommen, kanel, peber og tomatpuré i gryden og lad dem stege med i cirka 1 minut.
12.
Kom kartoffel, squash, peberfrugt og gulerod i gryden. Lad det stege i 3-4 minutter. Rør rundt, så det ikke brænder på.
13.
Kom kidney-bønner, hakkede tomater, vand, eddike, chokolade, salt og grøntsags-bouillon-terningen i gryden. Rør rundt.
14.
Bring det hele i kog. Læg låg på og skru ned på lav varme. Lad det koge i cirka 10 minutter ved svag varme. Rør rundt engang imellem. Hvis der ikke er mere væske tilbage, så tilsæt lidt mere vand.
15.
Smag retten til med salt, peber og chili.
16.
Tilbehør: Kom vand i en skål og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
17.
Hak persillen fint. Se videoen.
18.
Servering: Servér chili sin carne med kogte ris og en klat creme fraiche og lidt persille på toppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2335 kJ / 558 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 23 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer