![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Breadsticks
Breadsticks
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 53 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/043dwaue/8k9a4368-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Ahr det er så lækkert det her. Knasende, lange brødstænger. Med dip. Alene. I madpakken. Om eftermiddagen efter skole. Værsgo!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til breadsticks
Breadsticks:
13 g. gær (¼ pakke)
1 dl. vand
½ dl. olie
¼ tsk. salt
50 g. grahamsmel
150 g. hvedemel
30 g. hvedemel til æltning
1 spsk. tørret basilikum
3 spsk. sesamfrø
4 spsk. olie til bordet/pensling
![](/media/13ndxnn1/fdb-gaer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gær
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/rbogbtb0/grahamsmel-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grahamsmel
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/gszin5cl/basilikum.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Basilikum
![](/media/zvonvmi3/colourbox3099373.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sesamfrø
Køkkenredskaber til breadsticks
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
1 rent viskestykke
2 bageplader
Bagepapir
1 kagerulle
1 bagepensel
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/1aoj4ons/kagerulle.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kagerulle
![](/media/kxxdwper/fdb-redskaber38.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gær i en skål.
4.
Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som en lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen, og se hvordan du mærker om vandet er fingervarmt. Se videoen.
5.
Hæld vandet i skålen med gæren. Rør rundt, til gæren er opløst.
6.
Kom olie og grahamsmel i skålen. Rør rundt. Tilsæt salt.
7.
Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør i dejen undervejs. Bliv ved, til dejen er fast.
8.
Drys lidt mel på bordet. Vend dejen ud på bordet.
9.
Ælt dejen sammen med hænderne. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen, til den er glat og ikke klistrer til fingrene.
10.
Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
Form og bag breadsticks:
11.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
12.
Kom bagepapir på to bageplader.
13.
Kom 2 spiseskeer olie på bordet, og smør det lidt ud. Kom dejen ud på bordet på olien. Rul dejen ud, til den er cirka 3 millimeter tyk. Dejen må ikke klistre sig fast til bordet, så skal du bruge lidt mere olie.
14.
Pensl dejen med olie på toppen. Drys med basilikum og sesamfrø.
15.
Rul dejen sammen til en lang pølse. Ligesom hvis du skulle rulle en pandekage eller rulle dejen om kanelfyldet til kanelsnegle. Skær dejpølsen i tynde skiver.
16.
Tag en dejskive. Tag fat i hver sin side med hænderne. Træk i skiven, så den bliver mere aflang. Sno/drej dejen rundt om sig selv, til du har en aflang dejstrimmel, der er snoet = breadstick. Sno hver breadstick og læg dem på bagepladen, så du har aflange grissinier som har samme længde som bagepladen.
17.
Bag dem i cirka 7-10 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 452 kJ / 108 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt: 0,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer