Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Dej: Smuldr gær i en skål.

4.

Kom vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som en lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Klik på filmen, og se hvordan du mærker om vandet er fingervarmt. Se videoen.

5.

Hæld vandet i skålen med gæren. Rør rundt, til gæren er opløst.

6.

Kom olie og grahamsmel i skålen. Rør rundt. Tilsæt salt.

7.

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør i dejen undervejs. Bliv ved, til dejen er fast.

8.

Drys lidt mel på bordet. Vend dejen ud på bordet.

9.

Ælt dejen sammen med hænderne. Tilsæt resten af melet lidt efter lidt, og ælt dejen, til den er glat og ikke klistrer til fingrene.

10.

Læg dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over skålen, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

11.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

12.

Kom bagepapir på to bageplader.

13.

Kom 2 spiseskeer olie på bordet, og smør det lidt ud. Kom dejen ud på bordet på olien. Rul dejen ud, til den er cirka 3 millimeter tyk. Dejen må ikke klistre sig fast til bordet, så skal du bruge lidt mere olie.

14.

Pensl dejen med olie på toppen. Drys med basilikum og sesamfrø.

15.

Rul dejen sammen til en lang pølse. Ligesom hvis du skulle rulle en pandekage eller rulle dejen om kanelfyldet til kanelsnegle. Skær dejpølsen i tynde skiver.

16.

Tag en dejskive. Tag fat i hver sin side med hænderne. Træk i skiven, så den bliver mere aflang. Sno/drej dejen rundt om sig selv, til du har en aflang dejstrimmel, der er snoet = breadstick. Sno hver breadstick og læg dem på bagepladen, så du har aflange grissinier som har samme længde som bagepladen.

17.

Bag dem i cirka 7-10 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.

Næringsindhold per portion

Energi: 452 kJ / 108 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 40 %

Fedt: 53 %

Heraf mættet fedt: 0,1 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min