1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Chokoladekage med sorte bønner

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Chokoladekage:

3.

Bræk chokoladen i stykker og kom den i en stor ovnfast glasskål.

4.

Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen med chokolade ned i gryden med vand. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper. Se videoen.

5.

Tag skålen op af vandet med grydelapper.

6.

Åbn brikken med sorte bønner. Hæld det hele ned i et dørslag i vasken. Skyl de sorte bønner med koldt vand og lad vandet dryppe fra.

7.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

8.

Kom sorte bønner, smør og sukker i skålen med chokoladen. Blend det hele med en stavblender, til der ikke er nogen klumper.

9.

Bland kakaopulver, salt, bagepulver, vaniljesukker og natron sammen i en anden skål.

10.

Si kakaopulver, salt, bagepulver, vaniljesukker og natron i chokolade-blandingen. Vend det hele godt sammen med en dejskraber.

11.

Slå et æg ud i et glas, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Gentag med de andre æg. Rør dejen godt sammen til en ensartet masse. Se videoen.

12.

Smør et ildfast fad med smør. Hæld dejen over i formen. Se videoen.

13.

Bag kagen i cirka 30 minutter. Hold øje med kagen, da den hurtigt kan få for meget farve og blive sort.

14.

Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Se videoen.

Denne kage skal være svampet som en chokolade-brownie, så derfor må der gerne hænge noget kage ved på når du tjekker. Se videoen.

15.

Lad kagen køle lidt af, før du serverer den.

Næringsindhold per portion

Energi: 1259 kJ / 301 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 9,6 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Smelte chokolade over vandbad

Smelte chokolade over vandbad

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Springform, smøre

Springform, smøre

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min