
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Chokoladekage med sorte bønner
Chokoladekage med sorte bønner
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Det her er, uden at lyve, verdens bedste, og mest lækre og saftige chokoladekage. Du tror måske det er løgn, men det ER den bedste chokoladekage, du nogensinde kommer til at smage!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til chokoladekage med sorte bønner
Chokoladekage med sorte bønner:
200 g. mælkechokolade
Ca. 240 g. sorte bønner (1 brik)
120 g. smør
240 g. sukker
1 dl. kakaopulver
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
1 spsk. smør

Mælkechokolade

Sorte bønner (tørrede)

Smør

Sukker

Kakaopulver

Salt

Bagepulver

Natron

Vaniljesukker

Æg
Køkkenredskaber til chokoladekage med sorte bønner
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
2 sigter
1 stavblender
1 stor skål
1 glasskål
1 lille gryde
1 dejskraber
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 kop
1 ildfast fad (cirka 25x 30 centimeter)
1 kødnål

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Si

Stavblender

Stor røreskål

Glasskål

Lille gryde

Dejskraber

Skærebræt

Urtekniv

Kop

Stort ovnfast fad

Kødnål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Chokoladekage:
3.
Bræk chokoladen i stykker og kom den i en stor ovnfast glasskål.
4.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen med chokolade ned i gryden med vand. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
5.
Tag skålen op af vandet med grydelapper.
6.
Åbn brikken med sorte bønner. Hæld det hele ned i et dørslag i vasken. Skyl de sorte bønner med koldt vand og lad vandet dryppe fra.
7.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
8.
Kom sorte bønner, smør og sukker i skålen med chokoladen. Blend det hele med en stavblender, til der ikke er nogen klumper.
9.
Bland kakaopulver, salt, bagepulver, vaniljesukker og natron sammen i en anden skål.
10.
Si kakaopulver, salt, bagepulver, vaniljesukker og natron i chokolade-blandingen. Vend det hele godt sammen med en dejskraber.
11.
Slå et æg ud i et glas, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Gentag med de andre æg. Rør dejen godt sammen til en ensartet masse. Se videoen.
12.
Smør et ildfast fad med smør. Hæld dejen over i formen. Se videoen.
13.
Bag kagen i cirka 30 minutter. Hold øje med kagen, da den hurtigt kan få for meget farve og blive sort.
14.
Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Se videoen.
Denne kage skal være svampet som en chokolade-brownie, så derfor må der gerne hænge noget kage ved på når du tjekker. Se videoen.
15.
Lad kagen køle lidt af, før du serverer den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1259 kJ / 301 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 9,6 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer