1. >
  2. Opskrifter>
  3. Desserter>
  4. Chokoladekage med sorte bønner

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smelt chokolade over vandbad: Bræk chokoladen i stykker og kom den i en stor, ovnfast glasskål. Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen med chokolade ned i gryden med vand. Bunden af skålen må ikke røre bunden af gryden. Tænd for middel varme og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen og rør undervejs med en dejskraber, til der ikke er flere klumper. Se videoen.

4.

Tag skålen op af vandet med grydelapper og hæld chokoladen over i en stor skål.

5.

Åbn dåsen eller brikken med sorte bønner. Hæld det hele ned i et dørslag i vasken. Skyl de sorte bønner med koldt vand og lad vandet dryppe fra.

6.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

7.

Kom sorte bønner, smør og sukker i skålen med chokoladen. Blend det hele med en stavblender, til der ikke er nogen klumper.

8.

Bland kakaopulver, salt, bagepulver og natron sammen i en anden skål.

9.

Sigt kakaopulver, salt, bagepulver og natron i chokolade-blandingen. Brug eventuelt en ske til at få alle de tørre ingredienser ned i dejen. Vend det hele godt sammen med en dejskraber.

10.

Halvér vaniljestangen på langs, så du kan se kornene indeni. Skrab kornene ud af vaniljestangen med en lille ske. Kom vaniljekornene i dejen og rør det godt rundt. Se videoen.

11.

Slå æggene ud i et glas, et ad gangen og hæld dem op i skålen. Rør dejen godt sammen til en ensartet masse. Se videoen.

12.

Smør et ildfast fad med smør. Hæld dejen over i formen. Se videoen.

13.

Kom kagen i ovnen og bag den i cirka 30 minutter. Hóld øje med kagen, da den hurtigt kan få for meget farve og blive sort.

14.

Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Denne kage skal være svampet som en chokolade-brownie, så derfor må der gerne hænge noget kage ved på når du tjekker. Se videoen.

15.

Lad kagen køle lidt af, før du serverer den.

Næringsindhold per portion

Energi: 1259 kJ / 301 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 9,6 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Chokolade, smelte over vandbad

Chokolade, smelte over vandbad

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Springform, smøre

Springform, smøre

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 112 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 85 min