1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Frikadeller med kylling

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kartofler: Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde.

4.

Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.

5.

Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter.

6.

Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget og lad dem dryppe af.

7.

Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

8.

Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken og læg dem til side til senere. Se videoen.

9.

Skræl broccoli-stokken og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.

10.

Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.

11.

Bland majsmel og vand i en kop.

12.

Kom majsmels-vand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.

13.

Form 16-18 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
Form 24-27 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
Form 8-9 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.

14.

Kom olie på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.

15.

Koge broccoli-buketter: Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.

16.

Kom salt og broccoli-buketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.

17.

Hæld vand og broccoli-buketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.

18.

Servering: Servér frikadellerne med kogte kartofler, sovs og kogt broccoli.

Næringsindhold per portion

Energi: 2335 kJ / 558 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 51 %

Fedt: 26 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Broccoli, ordne og rense

Broccoli, ordne og rense

Rivejern

Rivejern

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 41 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 150 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min