1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Frikadeller med kylling

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kartofler:

3.

Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde. Se videoen.

4.

Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.

5.

Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter. Se videoen.

6.

Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af.

Frikadeller:

7.

Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

8.

Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken, og læg dem til side til senere. Se videoen.

9.

Skræl broccolistokken, og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.

10.

Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.

11.

Bland majsmel og vand i en kop.

12.

Kom majsmelsvand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen, og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.

13.

Form 16-18 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så farsen ikke klistrer fast til din hånd, når du former frikadellerne. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Form 24-27 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så farsen ikke klistrer fast til din hånd, når du former frikadellerne. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Form 8-9 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så farsen ikke klistrer fast til din hånd, når du former frikadellerne. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

14.

Kom olie på en stegepande, og varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middelvarme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.

Brun sovs:

15.

Pil og hak løget fint. Se videoen.

16.

Varm olien i gryden til middel varme. Svits løgene 2-3 minutter, til de bliver bløde og klare, men ikke brune. Rør rundt imens.

17.

Kom vand og grøntsagsbouillon i gryden. Kog op, mens du pisker med et piskeris.

18.

Ryst mel og mælk sammen i en melryster.

19.

Hæld meljævningen i gryden lidt ad gangen, og pisk hele tiden, så der ikke kommer klumper i. Se videoen.

20.

Tilsæt et par dråber sovsekulør. Pisk mellem hver dråbe.

21.

Smag sovsen til med sukker, eddike, salt og peber.

Koge broccolibuketter:

22.

Kom vand i en mellemstor gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog.

23.

Kom salt og broccolibuketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.

24.

Hæld vand og broccolibuketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.

25.

Server kyllingefrikadellerne med broccoli, kartofler og sovs til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2335 kJ / 558 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 51 %

Fedt: 26 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Broccoli, ordne og rense

Broccoli, ordne og rense

Rivejern

Rivejern

Løg, hakke

Løg, hakke

Sovs, jævne

Sovs, jævne

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 41 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 110 min