
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Frikadeller med kylling
Frikadeller med kylling
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 27 min.
Sværhedsgrad: Nem

Man kan snige alt muligt godt med i frikadellefarsen og samtidig beholde den lækre frikadellesmag. Det er som grøntsager i skjul, der bare smager af frikadelle. Her får du opskriften på kyllingefrikadeller med kartofler og grøntsager, hvor du selv vælger sovsen.
Opskriften giver cirka 16-18 frikadeller, så der er rester til madpakken.
Frikadeller med kylling giver cirka 4,2 kg CO2/kg måltid. Det er 4 gange mindre CO2 end frikadeller med svinekød. (Kilde: Beregnet med tal fra CONCITOS klimadatabase, 2021).
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til frikadeller med kylling
Kartofler:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Frikadeller:
400 g. hakket kylling
600 g. hakket kylling
200 g. hakket kylling
1 ½ tsk. salt
2 ¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 broccoli-stilk
1 ½ broccoli-stilk
½ broccoli-stilk
1 løg (ca. 100 g.)
1 ½ løg (ca. 150 g.)
½ løg (ca. 50 g.)
3 spsk. majsmel
4 ½ spsk. majsmel
1 ½ spsk. majsmel
4 spsk. vand
6 spsk. vand
2 spsk. vand
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 ½ dl. mælk
2 ¼ dl. mælk
¾ dl. mælk
2 dl. fintvalsede havregryn
3 dl. fintvalsede havregryn
1 dl. fintvalsede havregryn
1 spsk. olie til stegning
1 ½ spsk. olie til stegning
½ spsk. olie til stegning
Kogt broccoli:
½ liter vand
¾ liter vand
¼ liter vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Buketterne fra broccolien

Kartoffel

Salt

Hakket kyllingekød

Broccoli

Løg

Majsmel

Vand

Peber

Mælk

Havregryn

Olie
Køkkenredskaber til frikadeller med kylling
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
2 store gryder med låg
1 dørslag
1 stor skål
1 røreske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 kop
1 glas
1 tallerken

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor gryde

Dørslag

Stor skål

Røreske

Skærebræt

Stor skarp kniv

Rivejern

Kop

Glas

Middagstallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kartofler: Skræl kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde.
4.
Kom vand og salt i, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.
5.
Kog kartoflerne med låg i cirka 20 minutter.
6.
Stil et dørslag i vasken. Hæld kartoflerne i dørslaget og lad dem dryppe af.
7.
Frikadeller: Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
8.
Skyl broccolien. Skær buketterne af stokken og læg dem til side til senere. Se videoen.
9.
Skræl broccoli-stokken og riv den på den fine side af et rivejern. Se videoen.
10.
Pil løget og riv det på den grove side af rivejernet.
11.
Bland majsmel og vand i en kop.
12.
Kom majsmels-vand, revet broccolistok, løg, peber, mælk og havregryn i farsen, og rør det hele godt sammen. Læg en tallerken over skålen og stil den i køleskabet i cirka 15 minutter.
13.
Form 16-18 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
Form 24-27 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
Form 8-9 små frikadeller med en spiseske og din hånd. Dyp skeen i et glas vand, så klistrer farsen ikke fast til din hånd, når du former frikadellerne.
14.
Kom olie på en stegepande. Varm den op til høj varme. Læg frikadellerne på, og skru ned til middel varme. Steg dem i cirka 10-15 minutter. Vend dem ind imellem, så de bliver fine brune over det hele.
15.
Koge broccoli-buketter: Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
16.
Kom salt og broccoli-buketter i vandet. Kog buketterne i 3-4 minutter.
17.
Hæld vand og broccoli-buketter i et dørslag i vasken, og lad dem dryppe af.
18.
Servering: Servér frikadellerne med kogte kartofler, sovs og kogt broccoli.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2335 kJ / 558 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 51 %
Fedt: 26 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer