
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Boller i karry med kylling
Boller i karry med kylling
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Boller i karry med kylling. Jojo, det kan man sagtens. Opskriften på karrysovs er nemlig også for kyllinger. Og hvis du elsker boller i karry, så elsker du også boller i karry af kylling svøbt i lækker karrysovs.
Boller i karry af kyllingekød giver cirka 2,6 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 30 % bedre end boller i karry med svinekød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til boller i karry med kylling
Kødboller:
1 ½ liter vand til kogning
2 ¼ liter vand til kogning
¾ liter vand til kogning
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
400 g. hakket kyllingekød
600 g. hakket kyllingekød
200 g. hakket kyllingekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 æg
1 ½ æg
½ æg
1 dl. hvedemel
1 ½ dl. hvedemel
½ dl. hvedemel
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
Karrysovs:
1 squash
1 ½ squash
½ squash
1 æble
1 ½ æble
½ æble
1 løg
1 ½ løg
½ løg
25 g. smør
37 g. smør
12 g. smør
3 tsk. karry
4 ½ tsk. karry
1 ½ tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
1 ½ tsk. gurkemeje
½ tsk. gurkemeje
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
3 dl. mælk
4 ½ dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
5 dl. kogevand fra kødbollerne
7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
Ris:
3 dl. parboiled ris
4 ½ dl. parboiled ris
1 ½ dl. parboiled ris
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Gulerodssalat:
½ citron
¾ citron
¼ citron
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
6 gulerødder
9 gulerødder
3 gulerødder
3 spsk. rosiner
4 ½ spsk. rosiner
1 ½ spsk. rosiner

Vand

Salt

Hakket kyllingekød

Løg

Gulerod

Æg

Hvedemel

Peber

Mælk

Squash

Æble

Smør

Karry

Gurkemeje (stødt)

Kogevand

Grøntsagsbouillon

Ris (parboiled)

Citron

Sukker

Rosiner
Køkkenredskaber til boller i karry med kylling
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
3 spiseskeer
3 spisesskeer
1 stor gryde med låg
1 stor skål
1 røreske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 kop
1 mellemstor gryde med låg
1 lille gryde
1 piskeris
1 mellemstor skål
1 citruspresser

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Stor gryde

Stor røreskål

Røreske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Rivejern

Kop

Mellem gryde

Lille gryde

Piskeris

Mellem røreskål

Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødboller af kylling:
3.
Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
4.
Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
5.
Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet. Se videoen.
6.
Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
7.
Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
Kom løg, gulerødder, peber og mel i skålen med kyllingekødet. Rør det hele godt sammen.
9.
Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.
10.
Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
11.
Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.
12.
Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.
Ris:
13.
Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken. Se videoen.
Karrysovs:
14.
Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
15.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
16.
Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom det finthakkede løg i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry og gurkemeje i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt. Se videoen.
17.
Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom først mælk i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Tilsæt grøntsagsbouillon. Kom så vand i, lad det koge op, og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Se videoen.
18.
Kom æbler og squash i sovsen. Smag sovsen til med salt og peber.
19.
Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.
Gulerodssalat:
20.
Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner, og smag til med citronsaft og sukker. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2774 kJ / 663 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer