1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Boller i karry med kylling

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Bollerne: Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.

4.

Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.

5.

Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet.

6.

Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet.

7.

Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet.

8.

Kom løg, gulerødder, peber og mel i skålen. Rør det hele godt sammen.

9.

Kom mælk i farsen lidt efter lidt, rør imens.

10.

Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.

11.

Læg forsigtigt kødbollerne ned i det kogende vand med skeen. Lad dem koge ved svag varme, indtil de kommer op til overfladen.

12.

Sluk for varmen, og lad kødbollerne ligge i vandet i gryden.

13.

Ris: Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken.

14.

Sovs: Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet.

15.

Pil, og hak løget fint. Se videoen.

16.

Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom det finthakkede løg i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry og gurkemeje i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt.

17.

Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom først mælk i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Tilsæt bouillon-terning. Kom så vand i, lad det koge op, og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Se videoen.

18.

Kom æbler og squash i sovsen. Smag sovsen til med salt og peber.

19.

Læg bollerne ned i sovsen, og lad det hele koge ved svag varme i 2-3 minutter.

20.

Gulerodssalat: Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner, og smag til med citronsaft og sukker.

Næringsindhold per portion

Energi: 2774 kJ / 663 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Sovs, opbagt

Sovs, opbagt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min