- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Fjerkræ>
- Boller i karry med kylling
Boller i karry med kylling
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Boller i karry med kylling. Jojo, det kan man sagtens. Opskriften på karrysovs er nemlig også for kyllinger. Og hvis du elsker boller i karry, så elsker du også boller i karry af kylling svøbt i lækker karrysovs.
Boller i karry af kyllingekød giver cirka 2,6 kg CO2/kg måltid. Det er cirka 30 % bedre end boller i karry med svinekød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til boller i karry med kylling
Kødboller:
1 ½ liter vand til kogning
2 ¼ liter vand til kogning
¾ liter vand til kogning
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
400 g. hakket kyllingekød
600 g. hakket kyllingekød
200 g. hakket kyllingekød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 æg
1 ½ æg
½ æg
1 dl. hvedemel
1 ½ dl. hvedemel
½ dl. hvedemel
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
Karrysovs:
1 squash
1 ½ squash
½ squash
1 æble
1 ½ æble
½ æble
1 løg
1 ½ løg
½ løg
25 g. smør
37 g. smør
12 g. smør
3 tsk. karry
4 ½ tsk. karry
1 ½ tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
1 ½ tsk. gurkemeje
½ tsk. gurkemeje
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
3 dl. mælk
4 ½ dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
5 dl. kogevand fra kødbollerne
7 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
2 ½ dl. kogevand fra kødbollerne
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
Ris:
3 dl. parboiled ris
4 ½ dl. parboiled ris
1 ½ dl. parboiled ris
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Gulerodssalat:
½ citron
¾ citron
¼ citron
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
6 gulerødder
9 gulerødder
3 gulerødder
3 spsk. rosiner
4 ½ spsk. rosiner
1 ½ spsk. rosiner
Vand
Salt
Hakket kyllingekød
Løg
Gulerod
Æg
Hvedemel
Peber
Mælk
Squash
Æble
Smør
Karry
Gurkemeje (stødt)
Kogevand
Grøntsagsbouillon
Ris (parboiled)
Citron
Sukker
Rosiner
Køkkenredskaber til boller i karry med kylling
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
3 spiseskeer
3 spisesskeer
1 stor gryde med låg
1 stor skål
1 røreske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 kop
1 mellemstor gryde med låg
1 lille gryde
1 piskeris
1 mellemstor skål
1 citruspresser
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Stor gryde
Stor røreskål
Røreske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Kop
Mellem gryde
Lille gryde
Piskeris
Mellem røreskål
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødboller af kylling:
3.
Hæld vand og salt i en gryde stor gryde, læg låg på og bring vandet i kog.
4.
Kom kød og salt op i en stor røreskål. Rør det godt sammen til en sej fars.
5.
Pil løget, og riv det på den grove side af rivejernet. Se videoen.
6.
Skyl og skræl guleroden. Riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
7.
Slå ægget ud i en kop. Kom ægget op i skålen til kødet. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
Kom løg, gulerødder, peber og mel i skålen med kyllingekødet. Rør det hele godt sammen.
9.
10.
Form 16 små boller med en spiseske og din ene hånd. Læg dem på en stor tallerken. Dyp skeen i et glas med vand, så klistrer farsen ikke, når du former den. Vask hænder når du har rørt ved råt kød.
11.
12.
Ris:
13.
Kom vand i en mellemstor gryde, kom låg på og bring vandet i kog. Når vandet koger, så kom salt og ris i gryden, og kog risene som der står på pakken. Se videoen.
Karrysovs:
14.
Skyl squash og æble. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
15.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
16.
Kom smørret i en gryde, og varm det op til middel varme. Kom det finthakkede løg i gryden. Skru ned til lav varme. Svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige. Kom nu karry og gurkemeje i gryden. Lad retten svitse 1 minut mere, mens du rører rundt. Se videoen.
17.
Drys mel i gryden. Pisk godt, indtil du ikke længere kan se noget hvidt mel. Kom først mælk i gryden, og lad det koge op. Pisk hele tiden. Tilsæt grøntsagsbouillon. Kom så vand i, lad det koge op, og rør rundt. Fortsæt sådan, til du synes, din sovs er så tyk, som du kan lide den. Se videoen.
18.
Kom æbler og squash i sovsen. Smag sovsen til med salt og peber.
19.
Gulerodssalat:
20.
Skræl og skyl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Kom dem op i en skål. Drys med rosiner, og smag til med citronsaft og sukker. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2774 kJ / 663 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer