1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Klassikere>
  5. Fjerkræ>
  6. Clarissas hollandske kyllingespyd

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kyllingespyd:

3.

Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Vask hænder!

4.

Bind en knude. Massér posen godt, så alle kyllingestykkerne får marinade. Læg posen i køleskabet.

Agurkesalat:

5.

Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.

6.

Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Se videoen.

Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Se videoen.

7.

Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.

Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.

Ris med grønt:

8.

Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter Se videoen.

9.

Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.

10.

Skyl peberfrugterne. Skær peberfrugterne over, og skær dem i tern. Se videoen.

Skyl peberfrugten. Skær peberfrugten over, og skær den i tern. Se videoen.

11.

Skyl forårsløgene, og skær den i skiver. Se videoen.

12.

Skyl porrerne grundigt. Skær dem i fine strimler. Se videoen.

Skyl porren grundigt. Skær deni fine strimler. Se videoen.

13.

Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits porrer, peberfrugt og forårsløg i cirka 4 minutter.

14.

Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.

Peanutbutter sovs:

15.

Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.

Kyllingespyd fortsat og anretning:

16.

Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og kom dem på panden. Vask hænder.

17.

Steg kyllinge-stykkerne i cirka 5-7 minutter. Skær én over. Den må ikke være rød indeni, og kødsaften skal være klar. Se videoen.

18.

Sæt 2-3 stegte kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt.

19.

Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat og peanutbutter sauce.

Næringsindhold per portion

Energi: 3292 kJ / 787 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 1640 %

Fedt: 40 %

Heraf mættet fedt: 6,1 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rivejern

Rivejern

Ris, koge

Ris, koge

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Porrer

Porrer

Kyllingebryst, stege

Kyllingebryst, stege

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min