1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Hovedretter med fjerkræ>
  6. Clarissas hollandske kyllingespyd

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kyllingespyd: Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Bind knude, massér posen godt, og læg posen i køleskabet.

4.

Agurkesalat: Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.

5.

Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.
Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.

6.

Ris med grønt: Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter

7.

Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.

8.

Skyl peberfrugt, porrer og forårsløg godt.
Se videoen.

9.

Skær peberfrugten over, og rens den for kernerne. Tag et rent skærebræt, og snit peberfrugten, porrer og forårsløg fint.

10.

Kyllingespyd, fortsat: Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og steg kyllingestykkerne, til de er brune og gennemstegte. Vend kyllingestykkerne undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.

11.

Ris med grønt, fortsat: Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits peberfrugt og porrer i 2 minutter. Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.

12.

Peanutsovs: Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.

13.

Servering: Sæt 2-3 kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt. Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat, peanutbuttersovs og snittede forårsløg.

Næringsindhold per portion

Energi: 3292 kJ / 787 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 1640 %

Fedt: 40 %

Heraf mættet fedt: 6,1 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Porrer

Porrer

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 27 min