
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Fjerkræ>
- Clarissas hollandske kyllingespyd
Clarissas hollandske kyllingespyd
Samlet tid: 50 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Clarissa var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.Clarissa har familie fra Holland, hvor retten kommer fra. Oprindeligt er retten dog fra Indonesien, som er en gammel hollandsk koloni, og derfor serveres den med en klistret, lækker peanutsovs til. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til clarissas hollandske kyllingespyd
Kyllingespyd:
3 kyllingebrystfileter
4 ½ kyllingebrystfileter
6 spsk. teriyaki-sovs
9 spsk. teriyaki-sovs
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
Agurkesalat:
3 spsk. hvidvinseddike
4 ½ spsk. hvidvinseddike
1 ½ spsk. hvidvinseddike
3 spsk. sukker
4 ½ spsk. sukker
1 ½ spsk. sukker
½ tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. friskkværnet peber
1 tsk. friskkværnet peber
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
Ris med grønt:
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
1 ½ dl. ris
4 ½ dl. vand
6 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
½ tsk. salt
1 tsk. salt
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 rød peberfrugt
2 porrer
3 porrer
1 porre
4 forårsløg
6 forårsløg
2 forårsløg
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
Peanutsovs:
5 store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
7 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
2 ½ store spsk. peanutbutter (creamy, ikke crunchy)
5 spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
7 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
2 ½ spsk. sød sojasauce (Ketjap Manis)
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
2 tsk. sambal oelek
3 tsk. sambal oelek
1 tsk. sambal oelek

Kyllingebryst

Teriyaki

Olie - smagsneutral

Hvidvinseddike

Sukker

Salt

Peber

Agurk

Brune ris (fuldkornsris)

Vand

Peberfrugt

Porre

Forårsløg

Peanutbutter

Sød sojasovs (ketjap manis)

Mælk

Sambal oelek
Køkkenredskaber: til clarissas hollandske kyllingespyd
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
2 skærebrædder
1 stor skarp kniv
1 frysepose
1 stor skål
1 grydeske
1 rivejern
Husholdningsfilm
1 stor gryde
1 gaffel
2 stegepander eller wok
1 spatel
1 lille gryde
Tynde bambusspyd

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Frysepose

Stor røreskål

Grydeske

Rivejern

Husholdningsfilm

Stor gryde

Gaffel

Stegepande

Spatel

Lille gryde

Træspyd
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kyllingespyd: Tag et skærebræt, og skær kyllingefileterne i store tern. Læg kyllingeternene i en frysepose sammen med teriyaki. Bind knude, massér posen godt, og læg posen i køleskabet.
4.
Agurkesalat: Tag en stor skål. Rør eddike og sukker sammen med en grydeske. Tilsæt salt og peber.
5.
Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.
Skyl agurken godt under vandhanen. Stil et rivejern på et rent skærebræt, og riv agurken på den grove side af rivejernet. Vend agurken i eddikelagen. Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den på køl.
6.
Ris med grønt: Hæld ris, vand og salt i en stor gryde. Dæk gryden med låg, og kog op. Når vandet koger, skruer du ned på svag varme, og lader risene koge i 10 minutter Se videoen.
7.
Efter 10 minutter slukker du for varmen, løsner risene med en gaffel, og lader risene trække i yderligere 10 minutter.
8.
Skyl peberfrugt, porrer og forårsløg godt.
Se videoen.
Se videoen.
9.
Skær peberfrugten over, og rens den for kernerne. Tag et rent skærebræt, og snit peberfrugten, porrer og forårsløg fint.
10.
Kyllingespyd, fortsat: Varm en stegepande op, og tilsæt olie. Tag posen med kyllingestykkerne ud af køleskabet, og steg kyllingestykkerne, til de er brune og gennemstegte. Vend kyllingestykkerne undervejs med en paletkniv. Skær én over, for at se om de er gennemstegte. Den må ikke være rød indvendig.
11.
Ris med grønt, fortsat: Varm en wok eller stegepande op. Tilsæt olie, og svits peberfrugt og porrer i 2 minutter. Tilsæt ris, og lad dem stege med i yderligere 3-4 minutter. Rør undervejs. Smag til, om der mangler salt.
12.
Peanutsovs: Kom alle ingredienserne i en lille gryde. Varm forsigtigt blandingen op ved svag varme. Rør konstant, så sovsen bliver glat, jævn og lun. Sovsen må ikke koge, så bliver den alt for tyk! Fortynd evt. den lune sovs med lidt mere mælk. Smag til.
13.
Servering: Sæt 2-3 kyllingestykker på et træspyd. Forsæt, indtil alle kyllingestykkerne er brugt. Server Kyllingespyddene med ris, agurkesalat, peanutbuttersovs og snittede forårsløg.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3292 kJ / 787 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 1640 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 6,1 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer