1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kød>
  5. Fjerkræ>
  6. Hel kylling i ovn med citron

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ovnstegt kylling:

3.

Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

4.

Kom vand i en lille skål, og skyl persillen i vandet. Hak persillen fint. Kom den op i skålen.

5.

Hak persillen fint. Se videoen.

6.

Riv skallen fra 1 citron. Se videoen.

7.

Pil hvidløget, og pres det i en hvidløgspresser. Se videoen.

8.

Kom hakket persille, citronskal, hakket hvidløg, salt og peber i en skål og bland det godt sammen.

9.

Skyl kyllingen grundigt under vandhanen - både indvendigt og udvendigt. Dup kyllingen tør med papir, der er beregnet til madlavning, fx et kaffefilter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.

10.

Smør et ovnfast fad med olie, og læg kyllingen på ryggen i fadet.

11.

Gnid kyllingen udvendigt og indvendigt med persille-blandingen. Løft skindet forsigtigt af ved brystkødet, og kom noget af krydderblanding ind under skindet. Vend den om, så den har ryggen opad.

12.

Halver citronerne, og kom dem ind i kyllingen. Hæld vandet ved kyllingen. Vask hænder.

13.

Sæt fadet i ovnen, og lad kyllingen stege i cirka 1 time.

14.

Tag kyllingen op af fadet, og læg den på et skærebræt. Lad den hvile i 20 minutter, før du skærer eller klipper i den.

Kogte kartofler:

15.

Vask kartoflerne, og skræl dem eventuelt også. Kom kartoflerne i en stor gryde. Se videoen.

16.

Kom vand og salt i gryden, til vandet lige dækker kartoflerne. Bring vandet i kog.

17.

Kog kartoflerne med låg i 15 til 20 minutter med middelsvag varme. Se videoen.

Salat med flødedressing:

18.

Skyl salaten, og skær eller riv den i store stykker. Kom den i en stor skål. Se videoen.

19.

Rør piskefløde og sukker sammen. Kom det i en lille skål.

20.

Halvér citronen. Pres saften fra den halve citron med en citruspresser. Kom det i skålen med fløde og sukker, og rør rundt. Lad dressingen trække i 7 minutter. Se videoen.

Flødesovs:

21.

Sæt en skål i vasken, og placér en si ovenpå. Hæld væsken fra fadet igennem sien, så det ender i skålen. Så har du en skål med fond, der kan bruges til at lave sovs.

22.

Smelt smørret i en lille gryde. Kom mel i, og pisk, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt fonden lidt ad gangen. Se videoen.

23.

Pisk igen, til der ikke er nogen klumper. Tilsæt fløden, og varm sovsen igennem. Smag sovsen til med salt og peber.

Partering af kylling og servering:

24.

Læg kyllingen med ryggen nedad. Skær begge lår og vinger af kyllingen. Se videoen.

25.

Læg et snit langs brystbenet. Skær brystet af. Gentag med det andet bryst. Del eventuelt hvert bryst i to stykker. Gem skroget til senere.

26.

Bland flødedressingen sammen med salaten. Anret kyllingen med flødesovs og kartofler. Så er der mormormad!

Næringsindhold per portion

Energi: 4108 kJ / 978 kcal

Protein: 27 %

Kulhydrat: 23 %

Fedt: 48 %

Heraf mættet fedt: 21 g

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Klargøre kylling

Klargøre kylling

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Salat, skylle

Salat, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Sovs, opbagt med mælk

Sovs, opbagt med mælk

Kylling, udskære hel

Kylling, udskære hel

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 51 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 65 min