
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Blomkålssuppe med persillepesto
Blomkålssuppe med persillepesto
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 58 min.
Sværhedsgrad: Medium

Siger din mor og far også, at du skal spise blomkål? Så skal I helt klart prøve den her mega lækre måde at spise blomkål. Blend den i småstykker og voila - blomkålssuppe.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blomkålssuppe med persillepesto
Blomkålssuppe:
600 g. kartofler
900 g. kartofler
300 g. kartofler
1 blomkål (500 g.)
1 ½ blomkål (750 g.)
½ blomkål (250 g.)
1 løg
1 ½ løg
½ løg
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
1 laurbærblad
1 ½ laurbærblad
½ laurbærblad
1 l. vand
1 ½ l. vand
½ l. vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
½ dl. madlavningsfløde
¾ dl. madlavningsfløde
¼ dl. madlavningsfløde
½ tsk. friskrevet muskatnød
¾ tsk. friskrevet muskatnød
1 knivspids friskrevet muskatnød
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Persillepesto:
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ dl. olie
¾ dl. olie
½ dl. mandler
¾ dl. mandler
¼ dl. mandler
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød

Kartoffel

Blomkål

Løg

Smør

Laurbærblad

Vand

Grøntsagsbouillon

Madlavningsfløde

Muskatnød

Salt

Peber

Persille

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Mandler

Rugbrød
Køkkenredskaber til blomkålssuppe med persillepesto
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde
1 grydelåg
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 blender
1 dørslag
1 stavblender
1 brødrister

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor gryde

Grydelåg

Lille røreskål

Viskestykke

Søjleblender

Dørslag

Stavblender

Brødrister
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker. Se videoen.
4.
Skær yderbladene af blomkålen. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter. Gem dem til senere. Se videoen.
5.
Skær blomkålsstokken i store tern.
6.
Pil løget, og skær det i store tern. Se videoen.
7.
Kom smørret i en gryde, og varm op. Lad smørret smelte og bruse af.
8.
Kom kartofler, blomkålsstok og løg i gryden. Skru ned for varmen, og svits i 5 minutter, mens du rører rundt. Det må ikke tage farve.
9.
Tilsæt laurbærbladet, vand og grøntsags-bouillonterningen. Kog i 30 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Hvis grøntsagerne slipper nemt, er de møre. Lav persillepesto, mens suppen simrer.
Persillepesto:
10.
Kom vand i en lille skål. Skyl persillen i vandet, og dup den tør i et rent viskestykke. Se videoen.
11.
Pil hvidløget. Kom persille, hvidløg, olie, mandler, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen. Tip: Du behøver ikke smutte mandlerne, når du laver pesto. Se videoen.
Pil hvidløget. Kom persille, hvidløg, olie, mandler, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen. Tip: Du behøver ikke smutte mandlerne, når du laver pesto. Se videoen.
Pil hvidløget. Kom persille, hvidløg, olie, mandler, salt og peber i en blender. Blend det hele sammen. Tip: Du behøver ikke smutte mandlerne, når du laver pesto. Se videoen.
12.
Smag til med salt og peber. Hvis du synes, pestoen er for tyk, så tilsæt lidt mere olie.
Topping:
13.
Kom ½-1 liter vand og lidt salt i en gryde. Bring det i kog.
Kom 1 liter vand og lidt salt i en gryde. Bring det i kog.
Kom ½ liter vand og lidt salt i en gryde. Bring det i kog.
14.
Kom de små blomkålsbuketter i vandet, når det koger. Kog i 2 minutter.
15.
Stil et dørslag i vasken, og hæld blomkålsbuketterne ned i dørslaget. Lad dem dryppe af.
Suppe - fortsat:
16.
Fjern laurbærbladet fra suppen med en ske.
17.
Blend suppen med en stavblender, til suppen er ensartet. Se videoen.
18.
Tilsæt fløde og evt. lidt mere vand, hvis du synes, suppen er for tyk.
19.
Smag suppen til med muskatnød, salt og peber.
20.
Rist rugbrødet på en brødrister.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1975 kJ / 472 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 4,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer