Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Vask, og skræl rødbederne. Skær dem i mindre stykker.

4.

Vask, og skræl kartoflerne. Skær dem i mindre stykker.

5.

Vask sellerierne. Skær dem i små stykker. Gem cirka ¼ af selleristykkerne til suppefyld.

6.

Pil, og hak løget. Se videoen.

7.

Kom smørret i en gryde, og smelt det.

8.

Kom løgene i gryden, og steg dem i cirka 3 minutter, til de er blevet bløde. De må ikke blive brune. Se videoen.

9.

Tilsæt rødbede, kartoffel og ¾ af selleri-ternene. Steg i cirka 5 minutter, mens du rører rundt. Tilsæt grøntsagsbouillon og laurbærblad, og rør rundt.

10.

Læg låg på gryden og skru ned på middelvarme. Kog grøntsagerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.

11.

Tag laurbærbladene op af suppen med en hulske, og smid dem up. Lad suppen køle lidt af.

12.

Stil en stavblender i gryden, og blend suppen. Du kan også blende suppe lidt ad gangen i en blender. Se videoen.

13.

Peberrodscreme: Skræl peberroden, og riv den på den fine side af et rivejern.

14.

Kom peberrod, creme fraiche og sukker i en skål, og rør det sammen.

15.

Varm suppen op igen. Hvis du synes, den er for tyk, kan du tilsætte lidt mere bouillon. Smag suppen til med salt, peber og eddike.

16.

Tilsæt resten af selleri-ternene, og servér suppen med peberrodscreme og groft brød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1441 kJ / 343 kcal

Protein: 9 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 41 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Suppe, blende

Suppe, blende

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min