1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Suppe>
  6. Løgsuppe med ostebrød

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Pil, og hak løg og skalotteløg. Se videoen.

4.

Pil og pres hvidløg med en hvidløgspresser.

5.

Kom smør i en gryde, og smelt det. Kom løg i gryden, og steg dem i 2 minutter. Rør rundt imens. Løgene må ikke blive brune. Se videoen.

6.

Tilsæt hvidløg og timian. Hvis du bruger frisk timian, skal det skylles i koldt vand først. Pil bladene af stilkene, og kom bladene i gryden.

7.

Kom grøntsags-bouillon i gryden, og rør rundt. Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter, til løgene er møre.

8.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.

9.

Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.

10.

Hæld lidt af suppen i en blender, og blend suppen. Hæld den blendede suppe over i en skål. Se videoen.

11.

Gentag punkt 10, til al suppen er blendet.

12.

Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den op. Tilsæt madlavningsfløde, og kog suppen igennem. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt mere grøntsagsbouillon eller vand.

13.

Smag suppen til med salt og peber.

14.

Tænd grillen i ovnen på 200 grader.

15.

Læg bagepapir på en bageplade. Læg brødskiverne på bagepairet.

16.

Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Fordel tomatskiverne på brødskiverne.

17.

Fordel osten på brødene. Sæt bagepladen øverst i ovnen under grillen, og bag brødene i 4 minutter, til osten er smeltet og brødet er varmt. Pas på brødet ikke brænder på - det går stærkt under grillen.

18.

Hæld varm suppe i dybe tallerkner, drys med persille og servér med varme tomat-ostebrød.

Næringsindhold per portion

Energi: 1835 kJ / 439 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 33 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Grøntsager, svitse

Grøntsager, svitse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Blende suppe

Blende suppe

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min