Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Pil, og hak løg og hvidløg. Se videoen.

4.

Vask, og skræl gulerødder, selleri, persillerod og kartofler. Skær dem i terninger. Se videoen.

5.

Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Se videoen.

6.

Skær den hvide del af porren i ringe.

7.

Smelt smørret i en stor gryde.

8.

Kom løg, hvidløg, gulerødder, selleri, persillerod, kartofler og porre i gryden. Steg i 5 minutter, mens du rører rundt.

9.

Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terninger i gryden, og rør.
Kom laurbærblade, vand og hønsebouillon-terninger i gryden, og rør.
Kom laurbærblad, vand og hønsebouillon-terning i gryden, og rør.

10.

Læg låg på gryden, og kog suppen i 20 minutter til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven.

11.

Tag laurbærbladet op af suppen med en ske.

12.

Stil gryden ned i køkkenvasken.

13.

Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Se videoen.

14.

Smag suppen til med salt og peber.

15.

Til pynt: Tag de grove blade af porre-toppen. Skyl porre-toppen godt, og skær den i MEGET tynde strimler. Servér suppen drysset med porre-toppe og croutoner.

Næringsindhold per portion

Energi: 1149 kJ / 274 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 72 %

Fedt: 15 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Porrer

Porrer

Blende suppe

Blende suppe

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 76 min