- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Blomkålssuppe med æbler
Blomkålssuppe med æbler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Nem
Skøn, lun blomkålssuppe med masser af smag, knas og varme. Perfekt på bordet en kold efterårs- eller vinterdag. Tip: Du kan også riste sesamfrø, solsikkekerner, pinjekerner, mandler eller hasselnødder og bruge som drys i stedet for græskarkerner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blomkålssuppe med æbler
Suppe
1 blomkål
1 ½ blomkål
200 g. kartofler
300 g. kartofler
1 æble
1 ½ æble
1/4 knoldselleri
½ knoldselleri
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
Ca. 1 l. vand
200 g. pikantost
300 g. pikantost
1 citron (kun saften)
2 tsk. salt
3 tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
Drys
3 spsk. græskarkerner (kan udelades)
120 g. bacon i tern (kan udelades)
½ dl. persille
1 æble
Blomkål
Kartoffel
Æble
Knoldselleri
Grøntsagsbouillon
Vand
Pikantost
Citron
Salt
Peber
Græskarkerner
Bacon i tern
Persille
Køkkenredskaber til blomkålssuppe med æbler
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde med låg
1 røreske
1 stavblender
1 citruspresser
1 stegepande
1 paletkniv
1 mellem skål
4 dybe tallerkner
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor gryde
Røreske
Stavblender
Citruspresser
Stegepande
Paletkniv
Mellem røreskål
Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Skyl blomkålen, og skær den i store stykker. Se videoen.
4.
Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker. Se videoen.
5.
6.
7.
8.
Kom blomkål, kartoffel, æble, knoldselleri og grøntsagsbouillon i en stor gryde. Hæld vand over, så det lige dækker grøntsagerne.
9.
10.
Skru ned på lav varme, og lad suppen småkoge i 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk efter med en lille skarp kniv, om grøntsagerne er møre. De skal slippe kniven nemt.
11.
12.
13.
14.
Drys:
15.
Rist græskarkernerne ved middel varme på en tør stegepande i 3-5 minutter, til de er gyldne. Rør rundt imens.
16.
Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel varme, og steg baconen i cirka 7 minutter, til den er sprød.
17.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
18.
19.
20.
21.
Skær æblet i små tern på cirka 3x3 millimeter. Se videoen.
22.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 983 kJ / 235 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 7,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer