
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Blomkålssuppe med æbler
Blomkålssuppe med æbler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Nem

Skøn, lun blomkålssuppe med masser af smag, knas og varme. Perfekt på bordet en kold efterårs- eller vinterdag. Tip: Du kan også riste sesamfrø, solsikkekerner, pinjekerner, mandler eller hasselnødder og bruge som drys i stedet for græskarkerner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blomkålssuppe med æbler
Suppe
1 blomkål
1 ½ blomkål
200 g. kartofler
300 g. kartofler
1 æble
1 ½ æble
1/4 knoldselleri
½ knoldselleri
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
Ca. 1 l. vand
200 g. pikantost
300 g. pikantost
1 citron (kun saften)
2 tsk. salt
3 tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
Drys
3 spsk. græskarkerner (kan udelades)
120 g. bacon i tern (kan udelades)
½ dl. persille
1 æble

Blomkål

Kartoffel

Æble

Knoldselleri

Grøntsagsbouillon

Vand

Pikantost

Citron

Salt

Peber

Græskarkerner

Bacon i tern

Persille
Køkkenredskaber til blomkålssuppe med æbler
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde med låg
1 røreske
1 stavblender
1 citruspresser
1 stegepande
1 paletkniv
1 mellem skål
4 dybe tallerkner

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor gryde

Røreske

Stavblender

Citruspresser

Stegepande

Paletkniv

Mellem røreskål

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Skyl blomkålen, og skær den i store stykker. Se videoen.
4.
Skræl kartoflerne, og skær dem i store stykker. Se videoen.
5.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i store stykker.
6.
Skær skrællen af knoldsellerien med en stor kniv. Se videoen.
7.
Skyl knoldsellerien, skærebrættet og kniven ren for jord. Skær knoldsellerien i grove stykker.
8.
Kom blomkål, kartoffel, æble, knoldselleri og grøntsagsbouillon i en stor gryde. Hæld vand over, så det lige dækker grøntsagerne.
9.
Læg låg på gryden, og skru op på høj varme. Bring vandet i kog.
10.
Skru ned på lav varme, og lad suppen småkoge i 15-20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk efter med en lille skarp kniv, om grøntsagerne er møre. De skal slippe kniven nemt.
11.
Tilsæt pikantosten, og rør rundt.
12.
Stil gryden ned i vasken, og sæt en stavblender ned i gryden. Blend, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
13.
Pres saft af citronen, til du har 1 ½ spiseskefuld. Se videoen.
Pres saft af citronen, til du har 2 ½ spiseskefuld. Se videoen.
Pres saft af citronen, til du har 1 spiseskefuld. Se videoen.
14.
Varm suppen op igen ved lav varme. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til pikantosten er smeltet.
Drys:
15.
Rist græskarkernerne ved middel varme på en tør stegepande i 3-5 minutter, til de er gyldne. Rør rundt imens.
16.
Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel varme, og steg baconen i cirka 7 minutter, til den er sprød.
17.
Smag til med citronsaft, salt og peber.
18.
Kom køkkenrulle på en tallerken. Lad baconternene køle af, og bræk dem i mindre stykker.
19.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
20.
Hak persillen fint. Se videoen.
21.
Skær æblet i små tern på cirka 3x3 millimeter. Se videoen.
22.
Servér suppen i dybe tallerkner, og drys med æbletern, græskarkerner, persille og bacon.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 983 kJ / 235 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 7,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer