- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Vinter>
- Blomkålsris
Blomkålsris
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Måske du har hørt om at man kan lave ris af blomkål? Det er faktisk bedre for både klimaet og din krop at spise blomkålsris i stedet for almindelige ris.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blomkålsris
Blomkålsris
1 blomkål
1 spsk. olie
1 spsk. smør
1 tsk. salt
1 knivspids peber
¼ dl. persille
Blomkål
Rapsolie
Smør
Salt
Peber
Persille
Køkkenredskaber til blomkålsris
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 stegepande
1 paletkniv
Spiseske
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Stegepande
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Blomkålsris
3.
Fjern de grønne blade på blomkålen. Skyl blomkålen, og skær ud i kvarte.
4.
Riv blomkålsstykkerne på den grove side af et rivejern. Du kan også hakke et blomkål fint med en skarp kniv i stedet for at bruge et rivejern. Se videoen.
5.
Varm en stegepande op med olie og smør. Lad smørret smelte.
6.
Kom blomkålsrisene på stegepanden og steg dem i 5-7 minutter. Rør rundt i det undervejs, så de ikke brænder på. Krydr med salt og peber.
7.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
8.
Hak persillen groft. Se videoen.
9.
Kom de færdige ris op i et fad og top med den hakkede persille.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 372 kJ / 89 kcal
Protein: 68 %
Kulhydrat: 13 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer