Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smuldr gæren i en stor skål.

4.

Hæld vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet ned i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

6.

Kom olie, yoghurt, ½ teske salt og fuldkornshvedemel i skålen, og rør rundt.

7.

Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør rundt undervejs, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne.

8.

Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Brug en dejskraber til at få det hele med. Ælt dejen, til den er glat og ikke klistrer til bordet længere. Se videoen.

9.

Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke. Stil dejen til hævning et lunt sted i mindst ½ time.

10.

Kom bagepapir på en bageplade. Vend dejen ud på bagepladen, og fordel den, så den fylder hele bagepladen.

11.

Kom olie i kop, og pensel dejen med olien. Drys salt og oregano over brødet.

12.

Tænd ovnen på 250 grader. Lad brødet hæve i cirka ½ time, til ovnen er varm.

13.

Bag brødet i 15-20 minutter, til det er gennembagt. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 602 kJ / 144 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 73 %

Fedt: 16 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 63 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 23 min