
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Brød som tilbehør>
- Grovflutes
Grovflutes
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Server lækre, hjemmelavede grovflutes til aftensmaden. De er perfekte til fx gullaschsuppe eller lasagne.
Tip: Du kan også forme dejen til boller i stedet for flutes, så er de lige til at tage med i madpakken.
Opskriften giver 2 grovflutes.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grovflutes
Ingredienser
4 dl. mælk
25 g. gær
1 tsk. salt
1 spsk. honning
1 spsk. olie
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkefrø
2 dl. havregryn
2 dl. grahamsmel
4 dl. speltmel
2 spsk. hvedemel til æltning
Pynt
½ dl. mælk til pensling
¼ dl. hørfrø til pynt

Mælk

Gær

Salt

Honning

Olie - smagsneutral

Hørfrø

Solsikkekerner

Havregryn

Grahamsmel

Speltmel

Hvedemel
Køkkenredskaber til grovflutes
1 decilitermål
1 lille gryde
1 stor skål
1 teske
1 spiseske
1 røreske
1 viskestykke
1 lille skarp kniv
1 bageplade
Bagepapir
1 lille skål
1 bagepensel
1 bagerist

Decilitermål

Lille gryde

Stor røreskål

Teske

Spiseske

Røreske

Viskestykke

Urtekniv

Bageplade

Bagepapir

Lille røreskål

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Tag en lille gryde frem. Hæld mælk i gryden, og varm den op, til mælken er lunken. Den skal være lige så varm som din lillefinger, men ikke så varm, at du brænder dig. Se videoen.
4.
Tag en stor skål frem. Hæld den lune mælk over i skålen. Smuldr gæren i mælken.
5.
Bland honning, salt og olie i skålen, og rør rundt, til gæren er opløst.
6.
Kom hørfrø, solsikkefrø, havregryn og grahamsmel i skålen, og rør rundt.
7.
Rør speltmel i lidt efter lidt. Rør undervejs. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
8.
Ælt dejen cirka 50 gange på køkkenbordet med hænderne, til den er glat på overfladen. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.
9.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen med et rent viskestykke.
10.
Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 30 minutter.
Form flutes:
11.
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
12.
Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Del dejen i to stykker med en kniv.
13.
Rul hvert stykke til et aflangt flute, så det passer med din bageplade. Læg dine flutes på bagepladen.
14.
Skær små riller i brødene.
Pensel og bag flutes:
15.
Tag en lille skål frem. Hæld lidt mælk i skålen, og pensl flutesene med mælken. Se videoen.
16.
Drys hørfrø på toppen af flutesene.
17.
Bag flutesene ved 200 grader i 20-25 minutter, til de er gyldne. Se videoen.
18.
Server flutesene lune, eller lad dem køle af på en bagerist, før du spiser dem. Velkomme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4222 kJ / 1009 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 6,8 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer