- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Blomkålspuré
Blomkålspuré
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Nyd en cremet blomkålspuré, perfekt som alsidigt tilbehør. Fantastisk som dip til friske grøntsager, i pitabrød, eller sammen med hjemmelavede kyllingenuggets og sprøde pommes frites. Prøv også at forfine dine retter ved at anrette puréen på en tallerken toppet med lækker dampet fisk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til blomkålspuré
Blomkålspuré:
1 blomkål
1 fed hvidløg
2 dl mælk
3 spsk. olivenolie
1 citron
½ tsk. salt
1 knivspids peber fra kværn
50 g parmesanost
Blomkål
Hvidløg
Mælk
Jomfruolivenolie
Citron
Salt
Peber
Parmesanost
Køkkenredskaber til blomkålspuré
1 minihakker eller foodprocessor
1 mellem skål
1 spiseske
1 sæt måleskeer
Minihakker
Stor røreskål
Spiseske
Måleskeer
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Blomkålspuré:
3.
Fjern eventuelle grønne blade på blomkålen. Skyl blomkålen, og fjern den nederste del af stokken. Skær blomkålen i stykker. Kom blomkålen i en mellem gryde. Se videoen.
4.
Pil hvidløg, og hak det groft. Kom det i gryden. Se videoen.
5.
Tilsæt mælk i gryden. Bring mælken i kog ved høj varme.
6.
Skru ned for gryden til lav varme, og damp blomkålen i cirka 15 minutter, til den er mør.
7.
Sæt en si i en stor skål. Hæld den kogte blomkål og mælk i sien. Gem mælken.
8.
Kom den kogte blomkål i en søjle-blender eller foodprocessor. Se videoen.
9.
Kom olie i blenderen. Blend blomkålen helt glat og cremet.
10.
Tilsæt den kogte mælk, hvis blomkålspuréen er for tyk.
11.
Pres saften ud af citronen. Se videoen.
12.
Smag blomkålspuréen til med en smule citronsaft, salt og peber.
13.
Kom blomkålspure i en skål. Pynt eventuelt med revet parmesanost.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / MANGLER kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer