Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ketchup:

3.

Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.

4.

Pil løget, og hak det fint. Se videoen.

5.

Skyl tomaterne, og skær dem i tern.

6.

Skræl æblet, og skær kernehuset ud. Skær æblet i tern.

7.

Varm olien i en lille gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i, og svits i 1-2 minutter, til de er bløde. Tilsæt tomat og æble, og rør rundt. Se videoen.

8.

Tilsæt sukker, brun farin, æblecidereddike og stødt nellike. Bring det hele i kog, læg låg på, og lad ketchuppen koge ved svag varme i 20 minutter. Se videoen.

9.

Stil gryden ned i håndvasken, og blend blandingen til en fin ketchup med en stavblender. Se videoen.

10.

Stil gryden over på varmen igen. Smag til med salt og peber.

11.

Hæld ketchuppen i en skål, og stil den på køl, indtil du skal bruge den.

Næringsindhold per portion

Energi: 96 kJ / 23 kcal

Protein: 4 %

Kulhydrat: 66 %

Fedt: 30 %

Heraf mættet fedt: 0 g

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Løg, hakke

Løg, hakke

Løg, svitse

Løg, svitse

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Stavblender, sådan bruger du den

Stavblender, sådan bruger du den

Inspiration

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min