
Ketchup
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem

Her får du den ultimative opskrift på hjemmelavet ketchup. Bare spørg Micki Cheng, som opfandtdenne opskrift til bagedysten. Bruger du solmodne tomater, får du den bedste smag på din ketchup.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ketchup
Ingredienser
½ fed hvidløg
1 løg
350 g. tomater
50 g. æbler
1 spsk. olie
2 spsk. sukker
1 spsk. brun farin
⅓ dl. æblecidereddike
1 knivspids stødt nellike
¼ tsk. salt
1 knivspids peber

Hvidløg

Løg

Tomat

Æble

Olie

Sukker

Brun farin

Æblecidereddike

Nellike (stødt)

Salt

Peber
Køkkenredskaber til ketchup
1 hvidløgspresser
1 skærebræt
1 lille skap kniv
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
1 spiseske
1 spatel
1 decilitermål
1 grydelåg
1 teske

Hvidløgspresser

Skærebræt

Lille skarp kniv

Stor skarp kniv

Lille gryde

Spiseske

Spatel

Decilitermål

Grydelåg

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.
4.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
5.
Skyl tomaterne, og skær dem i tern.
6.
Skræl æblet, skær kernehuset ud. Skær æblet i tern.
7.
Varm olien i en lille gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i, og svits dem i 1-2 minutter, til de er bløde. Tilsæt tomat og æble, og rør rundt.
8.
Tilsæt sukker, brun farin, æblecidereddike og stødt nellike. Bring det hele i kog, læg låg på, og lad retten koge ved svag varme i 20 minutter. Se videoen.
9.
Stil gryden ned i håndvasken, og blend blandingen til en fin ketchup med en stavblender. Se videoen.
10.
Stil gryden over på varmen igen. Smag til med salt og peber.
11.
Hæld ketchuppen i en skål, og stil den på køl.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 96 kJ / 23 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 66 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer