Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Pil, og pres hvidløget i en hvidløgspresser.

4.

Pil, og hak løget fint. Se videoen.

5.

Skyl tomaterne, og skær dem i tern.

6.

Skræl æblet, skær kernehuset ud. Skær æblet i tern.

7.

Varm olien i en lille gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i, og svits dem i 1-2 minutter, til de er bløde. Tilsæt tomat og æble, og rør rundt.

8.

Tilsæt sukker, brun farin, æblecidereddike og stødt nellike. Bring det hele i kog, læg låg på, og lad retten koge ved svag varme i 20 minutter. Se videoen.

9.

Stil gryden ned i håndvasken, og blend blandingen til en fin ketchup med en stavblender. Se videoen.

10.

Stil gryden over på varmen igen. Smag til med salt og peber.

11.

Hæld ketchuppen i en skål, og stil den på køl.

Næringsindhold per portion

Energi: 96 kJ / 23 kcal

Protein: 4 %

Kulhydrat: 66 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Stavblender, sådan bruger du den

Stavblender, sådan bruger du den

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min