![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
Hjemmelavet ketchup
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/gixbcia1/tomatketchup-5000-px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Her får du den ultimative opskrift på hjemmelavet ketchup. Bare spørg Micki Cheng, som opfandt denne opskrift til bagedysten. Hvis du bruger solmodne tomater, får du den bedste smag i din ketchup. Eller hvis du skal redde kedelige, men modne tomater fra madspild. Du kan også bruge tomater fra dåse eller brik.
Hjemmelavet tomatketchup kan holde sig i køleskabet i 1 til 2 uger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ketchup
Ketchup:
1 lille fed hvidløg
1 løg
5 tomater (ca. 350 g)
1 lille æble
1 spsk. olie
2 spsk. sukker
1 spsk. brun farin
2 spsk. æblecidereddike
1 knivspids stødt nellike
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/1t5k3qf1/løg2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Løg
![](/media/kjtixvwa/tomater-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tomat
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/15fhstxw/fdb_-brunfarin_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Brun farin
![](/media/i5ypjmv3/aeblecider_eddike-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æblecidereddike
![](/media/sxxgxb3b/neliker_stct-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Nellike (stødt)
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
Køkkenredskaber til ketchup
1 hvidløgspresser
1 skærebræt
1 lille skap kniv
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
1 spiseske
1 spatel
1 decilitermål
1 grydelåg
1 teske
![](/media/4m0panrg/hvidløgspresser.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløgspresser
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/1l0lpwb0/spatel.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spatel
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/xiueieh2/grydelåg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydelåg
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ketchup:
3.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
4.
Pil løget, og hak det fint. Se videoen.
5.
Skyl tomaterne, og skær dem i tern.
6.
Skræl æblet, og skær kernehuset ud. Skær æblet i tern.
7.
Varm olien i en lille gryde ved middel varme. Kom løg og hvidløg i, og svits i 1-2 minutter, til de er bløde. Tilsæt tomat og æble, og rør rundt. Se videoen.
8.
Tilsæt sukker, brun farin, æblecidereddike og stødt nellike. Bring det hele i kog, læg låg på, og lad ketchuppen koge ved svag varme i 20 minutter. Se videoen.
9.
Stil gryden ned i håndvasken, og blend blandingen til en fin ketchup med en stavblender. Se videoen.
10.
Stil gryden over på varmen igen. Smag til med salt og peber.
11.
Hæld ketchuppen i en skål, og stil den på køl, indtil du skal bruge den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 96 kJ / 23 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 66 %
Fedt: 30 %
Heraf mættet fedt: 0 g
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer