Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bag peberfrugterne:

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Læg et stykke bagepapir på en bageplade.

5.

Skyl peberfrugterne og tør dem med et rent viskestykke.

6.

Stil peberfrugterne på højkant, og skær dem over på midten. Riv stokken af, og fjern kernerne og de hvide hinder.

7.

Læg peberfrugterne på bagepladen med skindet opad, og pensl dem med olie.

8.

Bag peberfrugterne i ovnen i 15-20 minutter. Skindet må gerne blive farvet lidt sort.

9.

Kom de varme peberfrugter i en frysepose, og lad dem køle lidt af.

Haydari:

10.

Pil skindet af peberfrugterne når de er kølet af, og kom “kødet” i en minihakker.

11.

Pil hvidløget, og kom det op i minihakkeren.

12.

Skær citronen over på midten, og pres saften med en citruspresser. Se videoen.

13.

Kom 2 tsk. citronsaft op i minihakkeren, og tilsæt feta.

14.

Blend det hele til en ensartet masse.

15.

Hæld massen op i en skål.

16.

Skyl persillen i en mellemstor skål med vand. Tag persillen op af vandet, og tør den med et rent viskestykke. Se videoen.

17.

Hak persillen groft, og kom dem op til fetacremen. Tilsæt græsk yoghurt, og vend det hele sammen. Se videoen.

18.

Smag haydarien til med peber, cayennepeber og eventuelt ekstra citronsaft.

Næringsindhold per portion

Energi: 971 kJ / 232 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 10 %

Fedt: 68 %

Heraf mættet fedt: 24 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min