
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Gulerodsdip
Gulerodsdip
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium

Jo jo jo, man kan sagtens dyppe gulerødder i sig selv. Hvis man altså lige laver den her gulerods-dippe-dyp. For den er nemlig god ;-) Tip: Server med grøntsagsstave og rugbrødsstænger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodsdip
Ingredienser
4 gulerødder (ca. 250 g)
½ spsk. olie
1 tsk. salt
¼ lime
100 g. cremefraiche
¼ tsk. stødt spidskommen

Gulerod

Olie - smagsneutral

Salt

Lime

Creme fraiche

Spidskommen (stødt)
Køkkenredskaber til gulerodsdip
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
Bagepapir
1 bageplade
1 blender
1 citruspresser

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor røreskål

Bagepapir

Bageplade

Søjleblender

Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
5.
Skyl gulerødderne, og skræl dem. Læg dem på bagepapiret. Se videoen.
6.
Hæld olie og salt over gulerødderne, og pak dem ind i bagepapiret.
7.
Bag gulerødderne i ovnen i cirka 20 minutter, til de er møre. Lad dem køle af.
8.
Kom gulerødderne i en blender, og blend, til de er finthakkede. Se videoen.
9.
Pres saften af limen, til du har cirka ½ spiseske limesaft. Se videoen.
10.
Kom limesaft, cremefraiche og spidskommen i blenderen med gulerødderne. Blend et øjeblik, til det er en ensartet dip. Smag til med salt, limesaft og spidskommen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 368 kJ / 88 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 66 %
Heraf mættet fedt: 3,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer