Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Dej: Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

4.

Kom vand i en lille gryde og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet op i skålen og rør, til gæren er opløst.

6.

Kom olie, yoghurt, grahamsmel og salt i skålen og rør rundt.

7.

Kom den optøede, hakkede spinat op i skålen med dejblandingen. Rør det sammen.

8.

Kom hvedemel i dejen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den. Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet og ælt den grundigt. Se videoen.

9.

Læg dejen tilbage i skålen og kom husholdningsfilm over. Lad dejen hæve i 20 minutter.

10.

Fyld: Skær kyllingebrystet i skiver og læg kyllinge-skiverne på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.

11.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil og hak løget fint. Se videoen.

12.

Skær hvidkålen i tynde strimler.

13.

Vask peberfrugten og skær den i små tern. Se videoen.

14.

Kom olie på en stegepande og varm den op til lidt over middel varme.

15.

Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Tilsæt løg, hvidkål, peberfrugter, ærter, oregano, paprika og eventuelt chili. Skru ned og lad det hele stege i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.

16.

Saml piroggerne: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.

17.

Drys lidt hvedemel på bordet. Hæld dejen ud på bordet, form den til en pølse, og skær den i 12 stykker. Rul hvert stykke ud til en flad cirkel på cirka 12 centimeter. Læg dem på bagepladerne.

18.

Læg 1-2 spiseskefuld fyld på den ene halvdel af hver cirkel. Lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Gør det samme med alle pirogger.

19.

Læg et rent viskestykke over piroggerne og lad dem hæve i 15 minutter.

20.

Kom mælk i en kop. Pensl piroggerne med mælk.

21.

Bag piroggerne i 13-15 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.

Næringsindhold per portion

Energi: 893 kJ / 213 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 62 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Løg, hakke

Løg, hakke

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 26 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min