1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fisk og skaldyr>
  5. Bagt torsk med æg og sprød bacon

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Fisk: Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær torske-filéterne i store stykker.

4.

Tag et ovnfast fad. Smør det med olie. Læg torske-stykkerne i fadet, og drys med salt. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time, mens du forbereder resten af retten.

5.

Kogte æg: Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, til det når 8-10 centimeter op ad siderne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

6.

Kom æg i vandet, og lad dem koge i 9 minutter.

7.

Hæld vandet fra æggene, og skyl æggene i koldt vand. Lad dem køle af.

8.

Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær æggene i små tern.

9.

Kartofler: Tag en stor gryde. Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem op i gryden.

10.

Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

11.

Kog kartoflerne i 18-20 minutter, til de er møre. Stik en lille skarp kniv ned i en kartoffel. Hvis den slipper nemt, er kartoflerne møre.

12.

Rødbede-salat: Tag en citruspresser. Pres saften af citronen. Se videoen.

13.

Tag en stor skål. Kom citronsaft, olie, honning og salt i skålen. Rør det sammen.
Tag en stor skål. Kom citronsaft, olie, honning og salt i skålen. Rør det sammen.

14.

Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl rødbede og gulerødder, og riv dem på den grove side af rivejernet.

15.

Vask æbler, og riv dem på den grove side af rivejernet.
Vask et æble, og riv det på den grove side af rivejernet.

16.

Kom de revne æbler, gulerod og rødbeder op i skålen med dressingen. Rør salaten sammen, og stil den på i køleskabet, indtil du serverer den.

17.

Fisk og bagt bacon: Tænd ovnen på 130 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

18.

Tag fadet med torske-stykkerne ud af køleskabet. Pensl torske-stykkerne med olie.

19.

Tag et nyt ovnfast fad, og læg bagepapir i fadet. Læg bacon i fadet.

20.

Stil fadene med torsk og bacon i ovnen, og bag i 10 minutter, til torsken er gennembagt. Skær et stykke torsk over. Når det er hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten, er fisken færdig.

21.

Tag fadet med torskestykkerne ud af ovnen, og bag baconen færdig i cirka 5 minutter, til den er gylden og sprød.

22.

Tag fadet med baconen ud af ovnen, og bræk baconen i små stykker.

23.

Senneps-sovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte ved lav varme.

24.

Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen. Lad det stå og varme i cirka 4 minutter, til det er blevet lysebrunt. Pisk imens. Se videoen.

25.

Kom mælk i gryden lidt af gangen, mens du pisker, så der ikke kommer klumper.

26.

Smag sovsen til med salt, peber og sennepsmel.

27.

Server torsken med kartofler, sennepssovs, rødbedesalat, kogte æg og sprød bacon.

Næringsindhold per portion

Energi: 2365 kJ / 565 kcal

Protein: 30 %

Kulhydrat: 42 %

Fedt: 29 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Sovs, opbagt

Sovs, opbagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min