- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Bagt laks med kartoffelsalat
Bagt laks med kartoffelsalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Laks bagt i ovnen. Det smager skønt og er super nemt! Server med en klassisk kartoffelsalat til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagt laks med kartoffelsalat
Kartoffelsalat
1 kg. kartofler
1,5 kg. kartofler
500 g. kartofler
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
4 stk. forårsløg
6 stk. forårsløg
2 stk. forårsløg
1 peberfrugt
1 ½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
3 dl yoghurt maturel
4 ½ dl yoghurt maturel
½ dl yoghurt naturel
½ bundt dild
¼ bundt dild
½ tsk. salt
1 ½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Bagt laks
½ dl vand
¾ dl vand
¼ dl vand
4 laksefileter
6 laksefileter
2 laksefileter
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
1 citron
½ citron
½ citron
1 bundt dild
1 ½ bundt dild
½ bundt dild
Kartoffel
Salt
Forårsløg
Peberfrugt
Agurk
Yoghurt naturel
Dild
Peber
Vand
Laks (filet)
Citron
Køkkenredskaber til bagt laks med kartoffelsalat
1 stor gryde
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 dørslag
2 skærebrædder
1 stor skarp kniv
1 mellem skål
1 lille skål
1 spiseske
1 ovnfast fad
Stor gryde
Decilitermål
Urtekniv
Dørslag
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Mellem røreskål
Lille røreskål
Spiseske
Ovnfast fad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffelsalat:
3.
Skrub kartoflerne godt. Se videoen.
4.
Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på. Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på. Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
5.
6.
Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe. Se videoen.
7.
8.
9.
10.
11.
Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.
Bagt laks:
12.
Tænd ovnen på 170 grader.
13.
14.
Drys lidt salt og peber over laksefileterne.
15.
16.
17.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1766 kJ / 420 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer