1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fisk og skaldyr>
  5. Bagt laks med kartoffelsalat

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kartoffelsalat:

3.

Skrub kartoflerne godt. Se videoen.

4.

Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på. Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.

Kom kartoflerne i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt, og læg låg på. Bring vandet i kog, og kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til kartoflerne er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.

5.

Stil et dørslag i håndvasken. Hæld vand og kartofler ned i dørslaget. Lad kartoflerne køle af.

6.

Skyl forårsløgene, og skær top og bund væk. Skær forårsløgene i tynde ringe. Se videoen.

7.

Skyl peberfrugten. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugten i tern. Se videoen.
Skyl peberfrugterne. Fjern kernerne og de hvide hinder. Skær peberfrugterne i tern. Se videoen.

8.

Skyl agurken, og skær den i tern.

9.

Kom koldt vand i en skål, og skyl dilden i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak dilden fint. Se videoen.

10.

Skær de kogte kartofler i halve og dernæst i skriver, så de kommer til at ligne halvmåner.

11.

Bland yoghurt naturel med kartofler, forårsløg, peberfrugt, agurk og halvdelen af den hakkede dild. Smag kartoffelsalaten til med salt og peber.

Bagt laks:

12.

Tænd ovnen på 170 grader.

13.

Kom vand i et ovnfast fad, og læg laksefileterne i fadet. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk.

14.

Drys lidt salt og peber over laksefileterne.

15.

Skær citronen over, og pres citronsaft over laksefileterne. Se videoen.
Skær citronerne over, og pres citronsaft over laksefileterne. Se videoen.

16.

Sæt fadet i ovnen, og bag laksen i cirka 20 minutter, til den er gennembagt. Hold øje med den undervejs. Tryk på fisken med en finger for at mærke, om den er færdig. Den skal føles fast, når man trykker på den.

17.

Drys dild over laksefileterne, og servér med kartoffelsalaten.

Næringsindhold per portion

Energi: 1766 kJ / 420 kcal

Protein: 27 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Peberfrugt, tern

Peberfrugt, tern

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 93 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min