- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Bagt torsk med æg og sprød bacon
Bagt torsk med æg og sprød bacon
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Super nem ovnbagt torsk med salat i pangfarver og en sovs, der imponerer. Prikken over i'et er æg og stegt bacon til at pynte fisken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagt torsk med æg og sprød bacon
Bagt torsk:
450-500 g. torske-filet eller sej-filet
675-750 g. torske-filet eller sej-filet
225-250 g. torske-filet eller sej-filet
1 spsk. olie til at pensle fadet
1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
½ spsk. olie til at pensle fadet
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 spsk. olie til at pensle fisken
1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
½ spsk. olie til at pensle fadet
Kartofler:
600-700 g. kartofler
900-1050 g. kartofler
300-350 g. kartofler
1 tsk. salt
3 tsk. salt
1 l. vand til at koge kartofler i
1 ½ l. vand til at koge kartofler i
½ l. vand til at koge kartofler i
Rødbede-salat:
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
2 rødbeder (250 g.)
3 rødbeder (375 g.)
1 rødbeder (125 g.)
1 stor gulerod (100 g.)
1 ½ stor gulerod (300 g.)
½ gulerod (50 g.)
2 æbler (150 g.)
3 æbler (450 g.)
1 æble (75 g.)
Senneps-sauce:
20 g. smør
30 g. smør
10 g. smør
3 spsk. mel
4 ½ spsk. mel
1 ½ spsk. mel
5 dl. mælk
7 ½ dl. mælk
2 ½ dl. mælk
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
½ knivspids peber
1 ½ tsk. sennepsmel
2 tsk. sennepsmel
1 tsk. sennepsmel
Tilbehør:
2 æg
3 æg
1 æg
100 g. bacon i skiver
150 g. bacon i skiver
50 g. bacon i skiver
Torsk
Olie - smagsneutral
Salt
Kartoffel
Vand
Citron
Honning
Rødbede
Gulerod
Æble
Smør
Hvedemel
Mælk
Peber
Sennepsmel
Æg
Bacon
Køkkenredskaber til bagt torsk med æg og sprød bacon
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
2 ovnfaste fade
Husholdningsfilm
Bagepapir
1 lille gryde
2 grydelåg
1 stor gryde
1 lille skarp kniv
1 citruspresser
1 stor skål
1 tyndskræller
1 rivejern
1 bagerist
1 mellemstor gryde
1 piskeris
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Ovnfast fad
Husholdningsfilm
Bagepapir
Lille gryde
Grydelåg
Stor gryde
Urtekniv
Citruspresser
Stor røreskål
Kartoffelskræller
Rivejern
Bagerist
Mellem gryde
Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Torsk:
3.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær torske-filéterne i store stykker.
4.
Kogte æg:
5.
Tag en lille gryde. Kom vand i gryden, til det når 8-10 centimeter op ad siderne. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Se videoen.
6.
Kom æg i vandet, og lad dem koge i 9 minutter.
7.
8.
Koge kartofler:
9.
Tag en stor gryde. Skrub eller skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Kom dem op i gryden. Se videoen.
10.
Kom vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Tilsæt salt. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Se videoen.
11.
Rødbede-salat:
12.
Tag en citruspresser. Pres saften af citronen. Se videoen.
13.
14.
Vask og skræl rødbederne. Riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
Vask og skræl rødbeden. Riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
15.
Skræl gulerod, og riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
16.
Vask æbler, og riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
Vask et æble, og riv det på den grove side af rivejernet. Se videoen.
17.
Bage torsk og bacon:
18.
Tænd ovnen på 130 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
19.
20.
Tag et nyt ovnfast fad, og læg bagepapir i fadet. Læg bacon i fadet.
21.
22.
23.
Senneps-sovs:
24.
Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte ved lav varme.
25.
26.
27.
Smag sovsen til med salt, peber og sennepsmel.
28.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2365 kJ / 565 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 29 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer