Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Ris og marinade:

3.

Kom risene i en skål med koldt vand. Vask risene forsigtigt. Kom risene i en si. Kom nyt vand i skålen, og vask risene igen. Fortsæt, indtil vandet er klart. Se videoen.

4.

Lad risene trække i cirka 20 minutter i rent vand i skålen. Lad risene dryppe af i en si.

5.

Kom risene i en gryde med 4 deciliter vand. Lad dem koge op. Skru ned til lav varme, og lad dem koge i 10 minutter.

6.

Bland risvinseddike, sukker og salt i en kop, og rør med en gaffel. Det er vigtigt, at både sukker og salt er helt opløst.

7.

Hæld risene i et fad.

8.

Hæld marinaden over risene, og vend risene med en træske. Dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt det på køl.
Hæld marinaden over risene, og vend risene med en træske. Dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt det på køl.
Hæld marinaden over risene, og vend risene med en træske. Dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt det på køl.

Sushi:

9.

Skyl agurken. Tag et skærebræt, og skær agurken midt over. Skær agurken i lange strimler, i samme længde som sushi-tangen.

10.

Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Brug en ske til at tage det grønne avocadokød ud, og skær det i små stykker. Læg agurk og avocado på en tallerken. Se videoen.
Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Brug en ske til at tage det grønne avocadokød ud, og skær det i små stykker. Læg agurk og avocado på en tallerken.
Se videoen.
Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Brug en ske til at tage det grønne avocadokød ud, og skær det i små stykker. Læg agurk og avocado på en tallerken.
Se videoen.

11.

Kom flødeosten i en skål, og rør wasabien i.
Kom flødeosten i en skål, og rør wasabien i.

12.

Tag et rent skærebræt. Skær den røgede laks eller rejerne i lange strimler. Læg laksen på tallerknen.

13.

Tag din sushimåtte frem, og læg et stykke sushi-tang på måtten.
Se videoen.

14.

Dyp dine fingre i et glas vand. Tag 1-2 håndfulde ris, og fordel risen på tangen. Lad 2 centimeter kant være fri i den ene ende. Ris-laget må ikke være tykkere end din lillefinger.
Dyp dine fingre i et glas vand. Tag 1-2 håndfulde ris, og fordel risen på tangen. Lad 2 centimeter kant være fri i den ene ende. Ris-laget må ikke være tykkere end din lillefinger.
Dyp dine fingre i et glas vand. Tag 1-2 håndfulde ris, og fordel risen på tangen. Lad 2 centimeter kant være fri i den ene ende. Ris-laget må ikke være tykkere end din lillefinger.

15.

Tag en ske, og fordel blandingen med flødeost og wasabi i en tynd stribe midt på risene. Kom derefter agurk, avocado og laks ovenpå.

16.

Rul forsigtigt, men stramt, rullen sammen. Kom lidt vand på den frie ende af tangen, så den kan ”lime” rullen sammen.

17.

Pres rundt om rullen med sushimåtten i et fast tag, så du trykker både oppefra og fra siderne.

18.

Skær rullen ud i 8 lige store stykker. Brug en skarp kniv, og skær forsigtigt, så du ikke ødelægger rullen.

19.

Fortsæt på samme måde med de sidste stykker tang. Kom ris og fyld på, og rul sammen.
Fortsæt på samme måde med de sidste stykker tang. Kom ris og fyld på, og rul sammen.
Fortsæt på samme måde med de sidste stykker tang. Kom ris og fyld på, og rul sammen.

20.

Server din sushi med wasabi, soja og syltet ingefær til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1915 kJ / 458 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 32 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Sushi-ris, koge

Sushi-ris, koge

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Sushi, rulle

Sushi, rulle

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 38 min