1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Fine grøntsager>
  5. Græskar>
  6. Bagt butternut-græskar og sød kartoffel

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Skær grøntsager:

3.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4.

Tag et skærebræt, en stor skarp kniv og en ske. Vask butternut-græskarret. Læg det ned på skærebrættet, og skær det over i to. Tag frøene ud med en ske. Læg de to halve græskar på skærebrættet med skærefladen nedad. Skær dem i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne over i to lige store dele. Klik, på metodevideoen og se, hvordan du skærer butternut-græskar. Se videoen.
Tag et skærebræt, en stor skarp kniv og en ske. Vask butternutsquashen. Læg butternut-græskarret ned på skærebrættet. Skær det over i to. Tag frøene ud med en ske. Læg de to halve græskar på skærebrættet med skærefladen nedad. Skær dem i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne over i to lige store dele. Klik, på metodevideoen og se, hvordan du skærer butternut-græskar. Se videoen.
Tag et skærebræt, en stor skarp kniv og en ske. Vask butternutsquashen. Læg butternut-græskarret ned på skærebrættet. Skær det over i to. Tag frøene ud med en ske. Læg de to halve græskar på skærebrættet med skærefladen nedad. Skær dem i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne over i to lige store dele. Se videoen.

5.

Vask de søde kartofler. Skær dem over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både.

6.

Kom bagepapir på en bageplade. Fordel søde kartofler og butternutsquash på bagepladen.

Marinade:

7.

Tag en lille skål og en ske. Bland olie, honning, citron, salt, og chiliflager sammen til en marinade. Hæld den over kartoflerne og butternut-græskarret. Bland det hele rundt, så marinaden bliver godt fordelt. Kom det i ovnen.

Bag grøntsagerne:

8.

Bag det i cirka 30 minutter, til butternutsquash og søde kartofler er gyldenbrune og møre. Stik en kniv i et stykke butternut-græskar og en kartoffel. Hvis de slipper kniven let, er de færdige.

9.

Servér dem straks.

Næringsindhold per portion

Energi: 802 kJ / 192 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 1,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Butternut-græskar, skære

Butternut-græskar, skære

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 15 min