
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Græskar>
- Bagt butternut-græskar og sød kartoffel
Bagt butternut-græskar og sød kartoffel
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Det her er græskar forklædt som pommes frites. De er søde og sprøde og kan pifte enhver burger op - eller bare spises som en snack med en lækker dip til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagt butternut-græskar og sød kartoffel
Ingredienser
1 butternut-græskar
1 ½ butternut-græskar
½ butternut-græskar
3 søde kartofler
4 ½ søde kartofler
1 ½ søde kartofler
Marinade:
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. citron
1 ½ spsk. citron
½ spsk. citron
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
2 spsk. chiliflager
3 spsk. chiliflager
1 spsk. chiliflager

Butternut-squash

Sød kartoffel (batat)

Olie - smagsneutral

Citron

Honning

Salt

Chili (flager)
Køkkenredskaber til bagt butternut-græskar og sød kartoffel
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 bageplade
1 lille skål
1 lille skarp kniv

Spiseske

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Bageplade

Lille røreskål

Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
4.
Tag et skærebræt, en stor skarp kniv og en ske. Vask butternut-græskarret. Læg det ned på skærebrættet, og skær det over i to. Tag frøene ud med en ske. Læg de to halve græskar på skærebrættet med skærefladen nedad. Skær dem i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne over i to lige store dele. Klik, på metodevideoen og se, hvordan du skærer butternut-græskar. Se videoen.
Tag et skærebræt, en stor skarp kniv og en ske. Vask butternutsquashen. Læg butternut-græskarret ned på skærebrættet. Skær det over i to. Tag frøene ud med en ske. Læg de to halve græskar på skærebrættet med skærefladen nedad. Skær dem i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne over i to lige store dele. Klik, på metodevideoen og se, hvordan du skærer butternut-græskar. Se videoen.
Tag et skærebræt, en stor skarp kniv og en ske. Vask butternutsquashen. Læg butternut-græskarret ned på skærebrættet. Skær det over i to. Tag frøene ud med en ske. Læg de to halve græskar på skærebrættet med skærefladen nedad. Skær dem i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne over i to lige store dele. Se videoen.
5.
Vask de søde kartofler. Skær dem over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både.
6.
Kom bagepapir på en bageplade. Fordel søde kartofler og butternutsquash på bagepladen.
7.
Tag en lille skål og en ske. Bland olie, honning, citron, salt, og chiliflager sammen til en marinade. Hæld den over kartoflerne og butternut-græskarret. Bland det hele rundt, så marinaden bliver godt fordelt. Kom det i ovnen.
8.
Bag det i cirka 30 minutter, til butternutsquash og søde kartofler er gyldenbrune og møre. Stik en kniv i et stykke butternut-græskar og en kartoffel. Hvis de slipper kniven let, er de færdige.
9.
Servér dem straks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 802 kJ / 192 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 1,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer