1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Grøntsager og kartofler>
  5. Græskar>
  6. Bagt butternut-græskar og sød kartoffel

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4.

Tag et skærebræt, en stor skarp kniv og en ske. Vask butternut-græskarret. Læg det ned på skærebrættet, og skær det over i to. Tag frøene ud med en ske. Læg de to halve græskar på skærebrættet med skærefladen nedad. Skær dem i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne over i to lige store dele. Klik, på metodevideoen og se, hvordan du skærer butternut-græskar. Se videoen.
Tag et skærebræt, en stor skarp kniv og en ske. Vask butternutsquashen. Læg butternut-græskarret ned på skærebrættet. Skær det over i to. Tag frøene ud med en ske. Læg de to halve græskar på skærebrættet med skærefladen nedad. Skær dem i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne over i to lige store dele. Klik, på metodevideoen og se, hvordan du skærer butternut-græskar. Se videoen.
Tag et skærebræt, en stor skarp kniv og en ske. Vask butternutsquashen. Læg butternut-græskarret ned på skærebrættet. Skær det over i to. Tag frøene ud med en ske. Læg de to halve græskar på skærebrættet med skærefladen nedad. Skær dem i skiver på cirka 1 centimeter. Skær skiverne over i to lige store dele. Se videoen.

5.

Vask de søde kartofler. Skær dem over på midten, og skær alle stykkerne i 4 både.

6.

Kom bagepapir på en bageplade. Fordel søde kartofler og butternutsquash på bagepladen.

7.

Tag en lille skål og en ske. Bland olie, honning, citron, salt, og chiliflager sammen til en marinade. Hæld den over kartoflerne og butternut-græskarret. Bland det hele rundt, så marinaden bliver godt fordelt. Kom det i ovnen.

8.

Bag det i cirka 30 minutter, til butternutsquash og søde kartofler er gyldenbrune og møre. Stik en kniv i et stykke butternut-græskar og en kartoffel. Hvis de slipper kniven let, er de færdige.

9.

Servér dem straks.

Næringsindhold per portion

Energi: 802 kJ / 192 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 1,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Butternut-græskar, skære

Butternut-græskar, skære

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min