- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Kål>
- Æggesandwich med kål
Æggesandwich med kål
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem
Det er en god ide at koge ekstra kartofler, når du laver aftensmad. Så kan du i et snuptag lave din egen sandwich dagen efter. Hvis du ikke har kogte kartofler, kan du også bruge et par æbler i skiver.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æggesandwich med kål
Ingredienser
1 l vand
1 ½ l vand
½ l vand
4 æg
6 æg
2 æg
1 ⅔ dl cremefraiche eller kvark
1 ½ tsk. stærk karry
2 tsk. karry
1 tsk. karry
⅔ bakke karse
1 bakke karse
⅓ bakke karse
2 knivspidser salt
¼ tsk. salt
1 knivspids salt
2 knivspidser peber
¼ tsk. peber
1 knivspids peber
Sandwich
8 skiver groft fuldkornsbrød
12 skiver groft fuldkornsbrød
4 skiver groft fuldkornsbrød
Evt. 4-6 kolde kogte kartofler
Evt. 6-8 kolde kogte kartofler
Evt. 2-3 kolde kogte kartofler
Evt. 100 g. finsnittet savojkål, hvidkål eller grønkål
Evt. 150 g. finsnittet savojkål, hvidkål eller grønkål
Evt. 50 g. finsnittet savojkål, hvidkål eller grønkål
Vand
Æg
Creme fraiche
Karry
Karse
Salt
Peber
Fuldkornsbrød
Kartoffel
Grønkål
Køkkenredskaber til æggesandwich med kål
1 sæt måleskeer
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 saks
1 mellem skål
1 lille gryde
1 målebæger
1 køkkenvægt
Måleskeer
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Skærebræt
Røreske
Saks
Mellem røreskål
Lille gryde
Målebæger
Køkkenvægt
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æggesalat:
3.
Kom koldt vand i en gryde, og læg låg på. Tænd for kogepladen, og bring vandet i kog.
4.
Kom forsigtigt æggene i vandet med en spiseske. Kog æggene i 10 min, til de er hårdkogte.
5.
Tag gryden væk fra kogepladen, og kom koldt vand overæggene.
6.
Pil æggene.
7.
Kom cremefraiche eller kvark, og karry i en skål og rør det sammen med en ske.
8.
Hak æggene fint med en kniv, og kom dem op i skålen med karryblandingen.
9.
Kom koldt vand i en skål. Skyl karsen i vandet og dup det tørt i et rent viskestykke. Kom karsen ned i skålen og rør godt rundt. Se videoen.
10.
Smag til med salt og peber. Se videoen.
11.
Spis æggesalaten på rugbrød.
Tip: salaten smager godt sammen med skiveskårne kolde kogte kartofler og med finsnittet salat eller kål.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1921 kJ / 170 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer