
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Æblegløgg
Æblegløgg
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Lav din egen gløgg af æblemost, og server den til æbleskiver eller julesmåkager. Det er super nemt, og den varmer dejligt på en kold vinterdag.
Tip: Gløggen bliver endnu bedre, hvis du laver den dagen før, og lader den stå med krydderi-blandingen natten over. Hæld gløggen i rene flasker, så kan den holde i 4-5 dage i køleskabet. Varm gløggen op, før du serverer den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblegløgg
Ingredienser
2 cm ingefær
3 cm ingefær
1 cm ingefær
6 hele peberkorn
9 hele peberkorn
3 hele peberkorn
10 nelliker
15 nelliker
5 nelliker
10 kardemomme-kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
15 kardemomme-kapsler eller 1 ½ tsk. stødt kardemomme
5 kardemomme-kapsler eller ½ tsk. stødt kardemomme
2 stjerneanis
3 stjerneanis
1 stjerneanis
3 kanelstænger
1 ½ kanelstang
2 spsk. brun farin
3 spsk. brun farin
1 spsk. brun farin
1 l. æblemost
1 ½ l. æblemost
½ l. æblemost
1 æble
1 ½ æble
½ æble
Pynt:
Stjerneanis
Kanelstænger

Ingefær (frisk)

Peberkorn

Nellike

Kardemomme (frø)

Stjerneanis

Kanel (hel)

Brun farin

Æblemost

Æble
Køkkenredskaber til æblegløgg
1 teske
1 tefilter
1 mellemstor gryde
1 grydelåg
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
4 glas til servering
6 glas til servering
2 glas til servering

Teske

Mellem gryde

Grydelåg

Lille skarp kniv

Skærebræt

Glas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skræl ingefæren med en teske. Se videoen.
4.
Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i et stort tefilter. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
5.
Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.
6.
Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.
7.
Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.
8.
Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.
9.
Skær æblet i små tern.
10.
Tag 4 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
Tag 6 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
Tag 2 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 633 kJ / 151 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 97 %
Fedt: 2 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer