Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skræl ingefæren med en teske. Se videoen.

4.

Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i et stort tefilter. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.
Tag et stort tefilter. Kom ingefæren, peberkorn, nelliker, kardemomme-kapsler, stjerneanis, kanelstænger og brun farin i tefilteret. Snør posen sammen med en kødsnor. Hvis du ikke har et tefilter, kan du også komme krydderierne direkte i en gryde.

5.

Hæld æblemost i en gryde og læg tefilteret med krydderier ned i gryden.

6.

Bring æblemosten i kog og lad den simre i 2 minutter.

7.

Tag gryden væk fra kogepladen og læg låg på gryden. Lad gløggen stå og trække i ½-1 time.

8.

Tag tefilteret med krydderier op af gryden og smid det væk. Hvis krydderierne ikke er i et tefilter, så stil en si i en skål, og hæld gløgg og krydderier ned i sien. Lad det dryppe af og smid krydderierne væk.

9.

Skær æblet i små tern.

10.

Tag 4 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
Tag 6 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.
Tag 2 glas og fordel æbleternene i glassene. Hæld gløggen i glassene og pynt med en kanelstang eller stjerneanis.

Næringsindhold per portion

Energi: 633 kJ / 151 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 97 %

Fedt: 2 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Inspiration

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 52 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min