1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Rørt dej>
  5. Formkager>
  6. Kokoskage med appelsin

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bage kage:

3.

Stil smørret et lunt sted, så det bliver blødt til du skal bruge det. Se videoen.

4.

Tænd ovnen og indstil den til 175 grader.

5.

Smør en springform med 2 spiseskefulde smør.

6.

Drys 1 spiseske hvedemel ud i formen.

7.

Kom smør og sukker i en skål, og pisk det sammen, til det er hvidt og luftigt.

8.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen med smør og sukker. Pisk dejen sammen. Gentag med alle æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.

9.

Bland hvedemel og bagepulver i en lille skål.

10.

Drys melblandingen igennem en si ned i smør- og sukkerblandingen.

11.

Vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så den bliver ved med at være luftig.

12.

Vask appelsinerne, og riv skallen på den fine side af et rivejern, til du har 2 teskefulde appelsinskal. Riv kun den orange del af skallen, så du ikke får det hvide med. Se videoen.

13.

Bland appelsinskrællen i dejen.

14.

Skær appelsinerne over, og pres saften ud af dem med en citruspresser. til du har 1 deciliter appelsinsaft. Se videoen.

15.

Hæld appelsinsaften i dejen lidt af gangen, mens du rør rundt.

16.

Tilsæt kokosmel, og rør rundt.

17.

Hæld dejen i springformen og sæt kagen i ovnen. Bag kagen i cirka 45 minutter.

Appelsinsirup:

18.

Lav appelsinsiruppen mens kagen bager.. Husk at holde øje med kagen imens!

19.

Tag en lille gryde. Hæld appelsinjuice og sukker i gryden, og varm det op ved middel varme.

20.

Kog appelsinjuice og sukker til en tyk sirupmasse. Rør jævnligt i gryden.

Bage kage, fortsat:

21.

Stik en kniv ned i midten af kagen for at se, om den er bagt færdig. Hvis der sidder rå dej på kniven, skal kagen bages lidt længere tid. Se videoen.

22.

Når kagen er færdig, skal du prikke huller ,med en gaffel i hele kagen, mens den stadig er varm. Hæld appelsinsiruppen ovenpå kagen.

23.

Lad kagen køle af.

Pynte kage:

24.

Skyl en appelsin, og filteter den. Læg bådene ud over kagen i et flot mønster. Se videoen.

25.

Drys med kokosmel.

Næringsindhold per portion

Energi: 15326 kJ / 3663 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 39 %

Fedt: 54 %

Heraf mættet fedt: 136 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Appelsin, filetere

Appelsin, filetere

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min