- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Åben burger
Åben burger
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i, er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til åben burger
Bøf
400 g. hakket oksekød, max 10% fedt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 spsk. olie
Fyld
1 rødløg
2 rødløg
½ rødløg
3 store tomater
4-5 store tomater
1-2 store tomater
2 dl. feldtsalat
4 spsk. fetaost i tern
6 spsk. fetaost i tern
2 spsk. fetaost i tern
2 spsk. græsk yoghurt 10%
3 spsk. græsk yoghurt 10%
1 spsk. græsk yoghurt 10%
10 friske mynteblade
15 friske mynteblade
5 friske mynteblade
2 store fuldkornsboller eller 2 store foccaciabrød
3 store fuldkornsboller eller 3 store foccaciabrød
1 stor fuldkornsbolle eller 1 stort foccaciabrød
Hakket oksekød
Salt
Peber
Rapsolie
Rødløg
Tomat
Fetaost
Græsk yoghurt
Mynte
Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber til åben burger
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
2 skærebrætter
1 stegepande
1 spatel
2 store skarpe knive
1 lille skarp kniv
1 si
1 gaffel
1 stor skål
1 lille skål
1 brødkniv
Måleskeer
Køkkenvægt
Skærebræt
Stegepande
Spatel
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Si
Gaffel
Stor røreskål
Lille røreskål
Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hakkebøf:
3.
Del kødet i 4 dele, og form det til 4 bøffer. Vask dine hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Drys salt og peber på bøfferne. Se videoen.
Del kødet i 6 dele, og form det til 6 bøffer. Vask dine hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Drys salt og peber på bøfferne. Se videoen.
Del kødet i 2 dele, og form det til 2 bøffer. Vask dine hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Drys salt og peber på bøfferne. Se videoen.
4.
Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Se videoen.
5.
6.
Fyld:
7.
Pil løget, og skær det i tynde skiver.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
8.
9.
10.
11.
12.
Skyl myntebladene, og hak dem fint. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Se videoen.
13.
14.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1331 kJ / 318 kcal
Protein: 38 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer