
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Burger>
- Åben burger
Åben burger
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem

McDonald's go home! Hvem har brug for fast food-restauranter, når det er lækkert, nemt og meget sundere at banke sin egen burger sammen? Saftige bøffer, sprøde salater og fuldkornsboller med gods i, er opskriften på en fantastisk smagssucces! Den er uden låg, men det gør den bestemt ikke ringere.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til åben burger
Bøf
400 g. hakket oksekød, max 10% fedt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 spsk. olie
Fyld
1 rødløg
2 rødløg
½ rødløg
3 store tomater
4-5 store tomater
1-2 store tomater
2 dl. feldtsalat
4 spsk. fetaost i tern
6 spsk. fetaost i tern
2 spsk. fetaost i tern
2 spsk. græsk yoghurt 10%
3 spsk. græsk yoghurt 10%
1 spsk. græsk yoghurt 10%
10 friske mynteblade
15 friske mynteblade
5 friske mynteblade
2 store fuldkornsboller eller 2 store foccaciabrød
3 store fuldkornsboller eller 3 store foccaciabrød
1 stor fuldkornsbolle eller 1 stort foccaciabrød

Hakket oksekød

Salt

Peber

Rapsolie

Rødløg

Tomat

Fetaost

Græsk yoghurt

Mynte

Burgerboller (fuldkorn)
Køkkenredskaber til åben burger
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
2 skærebrætter
1 stegepande
1 spatel
2 store skarpe knive
1 lille skarp kniv
1 si
1 gaffel
1 stor skål
1 lille skål
1 brødkniv

Måleskeer

Køkkenvægt

Skærebræt

Stegepande

Spatel

Stor skarp kniv - kokkekniv

Urtekniv

Si

Gaffel

Stor røreskål

Lille røreskål

Brødkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hakkebøf:
3.
Del kødet i 4 dele, og form det til 4 bøffer. Vask dine hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Drys salt og peber på bøfferne. Se videoen.
Del kødet i 6 dele, og form det til 6 bøffer. Vask dine hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Drys salt og peber på bøfferne. Se videoen.
Del kødet i 2 dele, og form det til 2 bøffer. Vask dine hænder, efter du har rørt ved det rå kød. Drys salt og peber på bøfferne. Se videoen.
4.
Hæld olie på en stegepande, og varm den op. Se videoen.
5.
Læg hakkebøfferne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
6.
Skru ned, og steg bøfferne i cirka 15 minutter, til de er gennemstegte. De skal steges lige meget på begge sider.
Fyld:
7.
Pil løget, og skær det i tynde skiver.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
8.
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.
9.
Kom vand i en skål, og skyl salaten i vandet. Lad den dryppe af i en si. Se videoen.
10.
Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.
Til dressing: Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.
Til dressing: Kom fetaosten i en skål, og mos den med en gaffel.
11.
Kom yoghurten i skålen, og bland det sammen.
12.
Skyl myntebladene, og hak dem fint. Kom myntebladene i skålen, og bland dressingen sammen. Se videoen.
13.
Skær bollerne over, og læg en halv bolle på hver sin tallerken.
14.
Læg salat på bollerne. Læg en bøf på hver bolle. Læg tomat og løg på bøfferne. Pynt med dressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1331 kJ / 318 kcal
Protein: 38 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer