Rødkål er en grov grøntsag. Et rødkål har form som et hoved på størrelse med en håndbold. Rødkål består af mange violette og lilla blade, der danner et kålhoved, som sidder på en lille stok. Bladene er rød på overfladen, men hvide indeni.
Smag: Rødkål har en kraftig og bitter kålsmag. Rødkål bliver mere bitter, når den bliver kogt.
Tilberedning: Du kan spise rødkål råt i en rødkålssalat. Det smager lidt bittert og stærkt. Du kan også sylte rødkål til hjemmelavet rødkål. Det smager lidt sødt.
Opbevar rødkål i køleskabet. Her kan den holde sig i lang tid. Helt op til 3 uger. Du kan komme rødkål i fryseren, men først skal den blancheres. Snit kålen, og kog den i 2 minutter. Kom koldt vand på, lad kålen dryppe af, og læg kålen i en frysepose. Nu er den klar til at komme i fryseren. Kål, der har været i fryseren, kan du bruge i gryderetter og i supper.