Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Lynsyltede agurker:

3.

Skyl agurk, og skær den i tynde skiver.

4.

Kom eddike, vand, sukker, peberkorn og salt i en gryde. Kog, indtil sukkeret er opløst. Lad lagen køle af.

5.

Skold et sylteglas med kogende vand. Få eventuelt hjælp af en voksen.

6.

Kom agurkerne i glasset, og hæld lagen over. Sørg for, at agurkerne er helt dækket af lage.

7.

Lad de syltede agurker trække, indtil servering.

Frikadeller:

8.

Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Se videoen.

9.

Pil, og riv løget fint på et rivejern. Se videoen.

10.

Slå ægget ud i en kop og hæld det op i skålen med hakket kød. Se videoen.

11.

Tilsæt hakket løg, peber og mel. Rør farsen sammen.

12.

Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen, indtil farsen er jævn og ensartet.

13.

Tag en spiseskefuld fars, og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på en tallerken. Gentag, indtil du har brugt al farsen.

14.

Kom smør og olie på en stegepande og varm den op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme. Se videoen.

15.

Læg frikadellerne på stegepanden, og steg dem i 7-8 minutter på hver side, til de er gennemstegte. Tjek om de er færdige: Skær en frikadelle over. Hvis der er rå fars i midten, skal de have 2 minutter mere.

Tilbehør:

16.

Tænd ovnen på 200 grader.

17.

Skyl salaten, og pluk den i blade.

18.

Skyl og skræl gulerødderne, og skær dem i stave.

19.

Skyl og skær peberfrugt i stave.

20.

Kom burgerbollerne på en rist, og lun dem i ovnen i 4-5 minutter.

21.

Tag bollerne ud, og skær dem i top og bund.

22.

Smør et lag mayonnaise på hver halvdel af bollerne.

23.

Byg burgeren op med: Salat, syltet rødkål, frikadeller, lynsyltede agurker og afslut med top-bollen.

24.

Server frikadelleburgerne med gulerødder og peberfrugt i stave.

Næringsindhold per portion

Energi: 2643 kJ / 632 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 7,1 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Fars, røre

Fars, røre

Løg, rive

Løg, rive

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Frikadeller, stege

Frikadeller, stege

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min