Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Lynsyltede agurker:

3.

Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Kom de i en skål.

4.

Kom eddike, vand, sukker, peberkorn og salt i en gryde. Kog, indtil sukkeret er opløst.

5.

Hæld eddike-sukker-blandingen over agurkeskiverne. Få eventuelt hjælp af en voksen.

6.

Lad de syltede agurker trække, indtil servering.

Frikadeller:

7.

Kom hakket kød og salt i skålen. Rør det sammen, til kødet bliver sejt. Se videoen.

8.

Pil løget, uden at skære det i stykker. Riv løget på et rivejern. Se videoen.

9.

Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i skålen med hakket kød. Vask hænder. Se videoen.

10.

Tilsæt hakket løg, peber og mel. Rør farsen sammen.

11.

Tilsæt mælk lidt ad gangen, imens du rører i farsen. Den skal blive jævn og ensartet.

12.

Tag en spiseskefuld fars, og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på en tallerken. Gentag, indtil du har brugt al farsen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

13.

Kom smør og olie på en stegepande og varm den op. Lad smørret bruse af. Skru ned til middel varme. Se videoen.

14.

Læg frikadellerne på stegepanden. Tryk farsen let flad. Steg dem i 7-8 minutter på hver side.

15.

Tjek om frikadellerne er færdige: Skær en frikadelle over. Hvis den er lyserød eller der er rå fars i midten, skal den og de øvrige frikadeller have 2 minutter mere.

Tilbehør:

16.

Tænd ovnen på 200 grader - eller find en brødrister frem.

17.

Skyl salaten, og pluk den i blade.

18.

Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i stave. Se videoen.

19.

Skyl peberfrugten, og skær den i stave.

20.

Kom burgerbollerne på en rist, og lun dem i 4-5 minutter i ovnen - eller varm dem på brødristeren.

21.

Tag bollerne ud, og skær dem igennem.

22.

Smør et lag mayonnaise på hver halvdel af bollerne.

23.

Kom salat, syltet rødkål, frikadelle og lynsyltede agurker i bollen.

24.

Server frikadelleburgerne med gulerødder og peberfrugt i stave.

Næringsindhold per portion

Energi: 2643 kJ / 632 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 7,1 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Fars, røre

Fars, røre

Løg, rive

Løg, rive

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Frikadeller, stege

Frikadeller, stege

Gulerod i tykke og tynde stave

Gulerod i tykke og tynde stave

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min