Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Blaukraut:

3.

Pil løget, og skær det i små stykker. Se videoen.

Pil løg, og skær det i små stykker. Se videoen.

4.

Fjern de to yderste blade af rødkålen, og skyl rødkålen. Skær rødkålen i kvarter, og skær stokken fra. Skær kålen i tynde strimler. Se videoen.

5.

Skyl æblet, skræl det, og skær det i små stykker. Se videoen.

Skyl æble, skræl det, og skær det i små stykker. Se videoen.

6.

Smelt smørret i en gryde. Steg løget, og tilsæt rødkålen. Steg det hele i cirka 5 minutter, og rør indimellem.

7.

Tilsæt æblestykker, eddike, sukker, nellike og kanel. Steg i endnu 2 minutter.

8.

Hæld vand ved, og smuldr en ⅓ bouillonterning ned i. Lad det hele koge under låg i 25 minutter. Hold øje, og hæld eventuelt mere vand i, hvis det er fordampet undervejs.

Hæld vand ved, og smuldr bouillon ned i. Lad det hele koge under låg i 25 minutter. Hold øje, og hæld eventuelt mere vand i, hvis det er fordampet undervejs.

Hæld vand ved, og smuldr bouillon ned i. Lad det hele koge under låg i 25 minutter. Hold øje, og hæld eventuelt mere vand i, hvis det er fordampet undervejs.

9.

Smag kålen til med salt og peber.

10.

Tag 2 spiseskefulde blaukraut op af gryden, og kom det på en lille tallerken, som du gemmer til at teste farven på din blaukraut.

11.

Tilsæt natron til blaukrauten i gryden for at få den til at skifte farve til ’blå’. Start med 1 knivspids natron, og tilsæt lidt efter lidt en smule mere, til du synes, at kålen har den ønskede blålige farve. Tilsæt ikke for meget, da natron kan give en lidt bitter smag til retten. Test farven på blaukrauten ved at sammenligne med blaukrauten på tallerkenen.

Tilsæt natron til blaukrauten i gryden for at få den til at skifte farve til ’blå’. Start med ½ knivspids natron, og tilsæt lidt efter lidt en smule mere, til du synes, at kålen har den ønskede blålige farve. Tilsæt ikke for meget, da natron kan give en lidt bitter smag til retten. Test farven på blaukrauten ved at sammenligne med blaukrauten på tallerkenen.

12.

Når du har opnået den ønskede blålige farve, kan du blande kålen fra tallerkenen ned i gryden igen, og så er blaukrauten klar.

Næringsindhold per portion

Energi: 443 kJ / 106 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 52 %

Fedt: 31 %

Kostfibre: 7 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Hvidkål, skære i strimler

Hvidkål, skære i strimler

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min