Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Bao-brød: Lun vandet i en gryde, til det er fingervarmt. Sluk for gryden, og tag den af varmen. Hæld vandet over i en røreskål.

4.

Smuldr gæren i vandet, og kom sukkeret op i skålen. Rør rundt, til gæren er opløst. Tilsæt olie.

5.

Bland mel, salt og bagepulver grundigt i en skål for sig.

6.

Kom melblandingen op i gærblandingen lidt ad gangen. Når du ikke længere kan røre det sammen i skålen, så kom lidt mel på køkkenbordet sammen med dejen, og ælt bao-dejen med hænderne i 5 minutter. Kom den færdigt-æltede dej op i en skål, og dæk til med film. Lad dejen hæve i 1 ½ time. Se videoen.

7.

Kyllingefyld: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.

8.

Når vandet koger, skal kyllingen ned i gryden, og koge i 25 minutter. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.

9.

Kålsalat: Skyl grøntsagerne. Skær agurken i skiver. Kom dem op i en skål for sig.

10.

Skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller til at skrælle gulerødderne på samme side, så du får lange, brede, ultra-tynde strimler. Kom dem op i en anden skål. Se videoen.

11.

Skær spidskålen i tynde strimler, og kom dem op til gulerods-strimlerne.

12.

Hæld æbleeddike og salt over gulerødderne og spidskålen. Vend kålsalaten sammen.

13.

Kyllingefyld, fortsat: Tjek, om kyllingen er færdig. Skær det største kyllingebryst over på midten, og tjek, om det er helt hvidt i midten. Hvis det stadig er lyserødt, skal det koge lidt mere.

14.

Når kyllingekødet er kogt færdigt, så tag det op. Lad det køle lidt af, og brug så to gafler til at trække kyllingekødet fra hinanden i trevler.

15.

Bao-boller fortsat: Kom en smule mel på bordet, og vend dejen forsigtigt ud af skålen med en dejskraber. Vend dejen rundt i melet, så der kommer mel på alle sider af dejen.

16.

Rul dejen ud med en kagerulle. Tjek, at dejen ikke sidder fast i bordet. Hvis den stadig hænger fast, så kom mere mel på bordet under dejen.

17.

Tryk, og drej bao-boller ud af dejen med et glas eller en udstikker på cirka 8 centimeter i diameter. Ælt resterne sammen, og lad det hæve 20 minutter igen, og form nye baos af dej-resten på samme måde. Se videoen.

18.

Pensl bao-bollerne med olie, fold dem på midten til en halvcirkel, så olien er inde i bao-bollen. Rul igen hver bao-bolle lidt fladere med kagerullen.

19.

Kom vand i bunden af en stor gryde, så det går cirka 3-4 centimeter op af grydens sider. Sæt dørslaget ned i gryden, og tjek, at vandet ikke rører bunden af dørslaget. Tag dørslaget op igen. Varm vandet op, til det simrer.

20.

Fugt 3 kaffefiltre forsigtigt med koldt vand, og fordel dem i dørslaget. Læg 1 bao-bolle på hvert kaffefilter, så de ikke rører hinanden. Sæt dørslaget ned i gryden.

21.

Bind et rent viskestykke om grydelåget, og læg det over gryden med dørslaget, så drypper vandet fra låget ikke ned på dine bao, mens de damper. Damp bao-bollerne i 15 minutter. Se videoen.
Bind et rent viskestykke om grydelåget, og læg det over gryden med dørslaget, så drypper vandet fra låget ikke ned på dine bao, mens de damper. Damp bao-bollerne i 15 minutter. Se videoen.
Bind et rent viskestykke om grydelåget, og læg det over gryden med dørslaget, så drypper vandet fra låget ikke ned på dine bao, mens de damper. Damp bao-bollerne i 15 minutter. Se videoen.

22.

Så snart bao-bollerne er dampet færdige, og hævet op, skal du tage dem hurtigt af kaffefiltrene, så de ikke hænger fast. Du kan bruge en tang eller en paletkniv, så du ikke brænder dig. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne. Hæld eventuelt mere vand i gryden undervejs, da det fordamper.

23.

Kyllingefyld fortsat: Kom sesamolie, hoisinsovs og soja i en skål, og rør det sammen til en sovs med en gaffel.

24.

Varm en stegepande med høje kanter til middelvarme, og kom kyllingekødet og sovsen op i stegepanden.

25.

Pil og hak hvidløg fint. Kom hvidløget op til kyllingen. Se videoen.

26.

Pil ingefær, og og riv det på den fine side af et rivejern. Kom ingefæren og vand op til kyllingen. Se videoen.

27.

Kog kyllingekødet i 5 minutter, mens du rører rundt med en paletkniv, til kyllingen er helt dækket og klistret ind i den lækre sovs. Kom kyllingefyldet op i en skål.

28.

Tilbehør: Varm en stegepande op til middelvarme. Kom sesamfrø på stegepanden, og rist dem, til de er gyldne. Rør rundt med en paletkniv, så de ikke brænder på.

29.

Skyl koriander eller spinat. Se videoen.

30.

Samle bao: Åbn bao-bollen forsigtigt, så den ikke knækker. Kom kålsalat og agurk i bunden, så kyllingefyld, spinat eller koriander, sesam og til sidst chilisovs, hvis du tør. Fortsæt sådan med alle bao-bollerne.

Næringsindhold per portion

Energi: 3141 kJ / 751 kcal

Protein: 21 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 20 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rørt dej

Rørt dej

Gulerod, ultratynde strimler

Gulerod, ultratynde strimler

Bao-boller, forme

Bao-boller, forme

Bao, dampe

Bao, dampe

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Rivejern

Rivejern

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 51 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min