Gurkemeje (stødt)

Stødt gurkemeje er lavet af en tørret og pulveriseret gurkemeje-rod. Roden er i familie med ingefær. Gurkemeje er kendt for sin gule farve, som du blandt andet kan se i karry. Gurkemeje stammer fra Sydøstasien, men i dag dyrker man den i hele Asien, i Peru og i Australien.

Ud over, at du kan bruge gurkemeje som krydderi i mad, kan du også bruge den som farvestof. Du kan fx farve tøj med gurkemeje. Gurkemeje smager ikke af så meget, men giver en rigtig flot farve til fx retten boller i karry.

Holdbarhed

6 måneder på hylden

Opbevaring

Opbevar gurkemeje tørt og mørkt i en lufttæt beholder, for eksempel i et køkkenskab eller en køkkenskuffe.

Retter med gurkemeje (stødt)

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min