Opbevar asparges i en plastikpose i køleskabet. Her kan de holde sig i cirka 3 dage. Du kan komme asparges i fryseren, men husk først at koge dem i 2 minutter.
- >
- Leksikon>
- Grøntsager, svampe og bælgfrugter>
- Fine grøntsager>
- Asparges (grønne)
Grønne asparges
Asparges er en grøntsag. Asparges er tynde, sprøde stængler. Når asparges kommer op over jorden, så bliver de grønne.
SMAG
Friske asparges har en mild salt, sur og bitter smag. Smagen minder om ærter. Asparges kan hurtigt blive trægede. Sørg derfor for, at de ikke tørrer ud, men læg dem gerne i vand.
TILBEREDNING
Skær de nederste 3 centimeter væk, før du tilbereder asparges. Skær ikke toppen væk - det er den, der smager bedst.
Brug grønne asparges i salater, som forret med smør på, eller til fisk og pasta. Prøv for eksempel opskriften på grøn kyllingesalat.
Holdbarhed
10 måneder i fryseren
3 dage i køleskabet