
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Sommer>
- Grøn kartoffelsalat med kylling
Grøn kartoffelsalat med helstegt kylling
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Du kender den hvide kartoffelsalat. Her kan du gå all-in med en ny opskrift på grøn kartoffelsalat med asparges, krydderurter og sennepsdressing. Og sammen med helstegt kylling er der tre sikre point!
Tip: Hvis du er vild med creme fraiche i din dressing, kan du erstatte vandet med 2 spiseskeer creme fraiche. Så får du en mere mild dressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøn kartoffelsalat med kylling
Helstegt kylling:
1 hel kylling
1 ½ hel kylling
½ hel kylling
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. balsamico
1 ½ spsk. balsamico,
½ spsk. balsamico
1 spsk. sukker
1 ½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Grøn kartoffelsalat:
800 g. kartofler
1200 g. kartofler
400 g. kartofler
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ dl. ærter
¾ dl. ærter
¼ dl. ærter
1 bundt asparges
1 ½ bundt asparges
½ bundt asparges
1 knivspids salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
½ dl. purløg
¾ dl. purløg
¼ dl. purløg
Dressing:
2 ½ spsk. olie
3 ¾ spsk. olie
1 ¼ spsk. olie
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
2 tsk. sennep
3 tsk. sennep
1 tsk. sennep
1 spsk. vand
1 ½ spsk. vand
½ spsk. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Kylling

Olie - smagsneutral

Balsamicoeddike (mørk)

Sukker

Salt

Kartoffel

Ærter

Grønne asparges

Agurk

Purløg

Honning

Sennep

Vand

Peber
Køkkenredskaber til grøn kartoffelsalat med kylling
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 ovnfast fad
3 små skåle
1 grøntsagsbørste
2 mellemstore gryder med låg
1 dørslag
2 skærebrætter
1 store skarpe knive
1 stor skål

Spiseske

Teske

Køkkenvægt

Decilitermål

Ovnfast fad

Lille røreskål

Grøntsagsbørste

Mellem gryde

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stor røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Helstegt kylling:
3.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
4.
Rens kyllingen grundigt. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå kylling. Se videoen.
5.
Læg kyllingen med brystet opad i et ovnfast fad. Vask hænder. Se videoen.
6.
Kom olie, balsamico, sukker og salt i en skål, og rør det sammen. Hæld marinaden over kyllingen, og brug hænderne til at fordele/gnide det ind i kyllingekødet. Vask hænder.
7.
Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.
Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.
Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.
Grøn kartoffelsalat:
8.
Skyl, og skrub kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde med låg, dæk dem med vand, og kom salt i vandet. Se videoen.
9.
Tænd for middel varme, og lad kartoflerne koge i 10-15 minutter, eller til de er møre. Se videoen.
10.
Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i, og lad vandet løbe fra. Lad kartoflerne køle af. Hvis skrællen er meget grov, kan du pille dem.
11.
Skær de afkølede kartofler i mundrette stykker. Kom kartoffelstykkerne op i en stor skål.
12.
Skyl og knæk aspargesene. Kom aspargesene i en gryde med låg, kom vand i gryden, så aspargesene er dækkede. Kom 1 knivspids salt i, og blancher dem let. Hæld vandet fra asparges gennem et dørslag. Lad dem køle af. Se videoen.
13.
Hvis du bruger friske ærter, skal de skylles og bælges. Det vil sige, at du skal pille ærterne ud af bælgene. Hvis du bruger frosne, så kog dem let/blanchér sammen med aspargesene.
14.
Kom ærterne op i skålen til kartoflerne.
15.
Skær aspargesene i mindre stykker på cirka 1 centimeter. Kom dem på i skålen til kartoflerne og ærterne.
16.
Skyl agurken og skær den i tern. Kom agurke-ternene op i skålen til de andre ingredienser.
17.
Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
18.
Hak purløgen fint. Kom det op i skålen til de andre ingredienser. Se videoen.
19.
Kom ingredienserne til dressingen i en lille skål, rør det sammen. Smag den til med salt, sennep og honning.
20.
Kom dressingen op i skålen til kartoffelsalaten, og bland det hele sammen.
Partering af kylling og anretning:
21.
Læg kyllingen med ryggen nedad. Skær begge lår og vinger af kyllingen. Se videoen.
22.
Læg et snit langs brystbenet. Skær brystet af. Gentag med et andet bryst. Del eventuelt hvert bryst i to stykker. Gem skroget med kødrester til senere.
23.
Servér den helstegte kylling med den lune kartoffelsalat til. Mums for mormormad! Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3801 kJ / 909 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 21 %
Fedt: 51 %
Heraf mættet fedt 11 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer