1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Sommer>
  5. Grøn kartoffelsalat med kylling

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Helstegt kylling:

3.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

4.

Rens kyllingen grundigt. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå kylling. Se videoen.

5.

Læg kyllingen med brystet opad i et ovnfast fad. Vask hænder. Se videoen.

6.

Kom olie, balsamico, sukker og salt i en skål, og rør det sammen. Hæld marinaden over kyllingen, og brug hænderne til at fordele/gnide det ind i kyllingekødet. Vask hænder.

7.

Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.

Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.

Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.

Grøn kartoffelsalat:

8.

Skyl, og skrub kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde med låg, dæk dem med vand, og kom salt i vandet. Se videoen.

9.

Tænd for middel varme, og lad kartoflerne koge i 10-15 minutter, eller til de er møre. Se videoen.

10.

Stil et dørslag i håndvasken. Hæld kartoflerne i, og lad vandet løbe fra. Lad kartoflerne køle af. Hvis skrællen er meget grov, kan du pille dem.

11.

Skær de afkølede kartofler i mundrette stykker. Kom kartoffelstykkerne op i en stor skål.

12.

Skyl og knæk aspargesene. Kom aspargesene i en gryde med låg, kom vand i gryden, så aspargesene er dækkede. Kom 1 knivspids salt i, og blancher dem let. Hæld vandet fra asparges gennem et dørslag. Lad dem køle af. Se videoen.

13.

Hvis du bruger friske ærter, skal de skylles og bælges. Det vil sige, at du skal pille ærterne ud af bælgene. Hvis du bruger frosne, så kog dem let/blanchér sammen med aspargesene.

14.

Kom ærterne op i skålen til kartoflerne.

15.

Skær aspargesene i mindre stykker på cirka 1 centimeter. Kom dem på i skålen til kartoflerne og ærterne.

16.

Skyl agurken og skær den i tern. Kom agurke-ternene op i skålen til de andre ingredienser.

17.

Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

18.

Hak purløgen fint. Kom det op i skålen til de andre ingredienser. Se videoen.

19.

Kom ingredienserne til dressingen i en lille skål, rør det sammen. Smag den til med salt, sennep og honning.

20.

Kom dressingen op i skålen til kartoffelsalaten, og bland det hele sammen.

Partering af kylling og anretning:

21.

Læg kyllingen med ryggen nedad. Skær begge lår og vinger af kyllingen. Se videoen.

22.

Læg et snit langs brystbenet. Skær brystet af. Gentag med et andet bryst. Del eventuelt hvert bryst i to stykker. Gem skroget med kødrester til senere.

23.

Servér den helstegte kylling med den lune kartoffelsalat til. Mums for mormormad! Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 3801 kJ / 909 kcal

Protein: 28 %

Kulhydrat: 21 %

Fedt: 51 %

Heraf mættet fedt 11 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Klargøre kylling

Klargøre kylling

God hygiejne og rå kylling

God hygiejne og rå kylling

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Kylling, udskære hel

Kylling, udskære hel

Kylling, udskære hel

Kylling, udskære hel

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 770 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min