Grønne asparges

Asparges er en grøntsag. Asparges er tynde, sprøde stængler. Når asparges kommer op over jorden, så bliver de grønne. 

SMAG

Friske asparges har en mild salt, sur og bitter smag. Smagen minder om ærter. Asparges kan hurtigt blive trægede. Sørg derfor for, at de ikke tørrer ud, men læg dem gerne i vand.

TILBEREDNING

Skær de nederste 3 centimeter væk, før du tilbereder asparges. Skær ikke toppen væk - det er den, der smager bedst.
Brug grønne asparges i salater, som forret med smør på, eller til fisk og pasta. Prøv for eksempel opskriften på grøn kyllingesalat.

Holdbarhed

10 måneder i fryseren

3 dage i køleskabet

Opbevaring

Opbevar asparges i en plastikpose i køleskabet. Her kan de holde sig i cirka 3 dage. Du kan komme asparges i fryseren, men husk først at koge dem i 2 minutter.

Retter med grønne asparges

Tarteletter med grøntsagsfyld

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Fiskefrikassé

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 85 min

Kyllingefrikassé

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 63 min

Grillede fiskepakker

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 20 min