1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Grillspyd med fisk

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fiskespyd:

3.

Hvis du bruger træspyd, skal du lægge dem i blød i koldt vand i minimum 10 minutter, før du bruger dem.

4.

Riv skallen af en lime. Se videoen.

5.

Halver limen og pres saften ud af den. Se videoen.

6.

Skræl en lille knold ingefær med en teske, og riv den på et rivejern, til du har 1 teske revet ingefær. Se videoen.

7.

Pil, og hak hvidløg fint. Se videoen.

8.

Kom soja, limeskal og limesaft, hvidløg og ingefær i en lille skål. Rør marinaden sammen med en gaffel. Kom marinaden op i en plastikbøtte med låg.

9.

Skær fisken i små tern på et rent skærebræt med en ren stor skarp kniv. Kom fisken op til marinaden, og rør rundt, så alt fisken er dækket. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Kom låget på, og lad fisken marinere, mens du laver kartoffelsalat og tomatsalat.

Tomatsalat:

10.

Pil, og hak løg fint. Kom løget i en skål med koldt vand, for at trække den skarpe løgsmag ud af det rå løg. Se videoen.

Kartoffelsalat:

11.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

12.

Kom kartoflerne op i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt. Se videoen.

13.

Læg låg på gryden. Skru op til høj varme, og bring kartoflerne i kog. Kog kartoflerne i cirka 15-20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

14.

Stil et dørslag i vasken, og hæld vandet fra kartoflerne gennem dørslaget.

15.

Stil en stegepande på en kogeplade, og tænd for middel varme. Kom mandler på stegepanden, og rist dem 5 minutter, til de får farve. Vend mandlerne med en paletkniv, så de ikke bliver brændte. Kom mandlerne på en tallerken, hvor de kan køle af.

16.

Kom spinat i et dørslag, og skyl spinaten grundigt. Dryp spinaten af, og kom den op på et skærebræt. Hak spinaten groft med en stor skarp kniv.

17.

Hak mandlerne groft med en brødkniv. Se videoen.

18.

Skær de kogte kartofler i mundrette stykker. Kom kartofler, spinat og pesto op i en stor skål, og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber. Drys de hakkede mandler ovenpå.

19.

Skyl aspargesene, og knæk den nederste del af. Se videoen.

20.

Kom vand og salt i en gryde. Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og læg låg på gryden. Kom aspargesene i, når vandet koger. Blancher dem i 2 minutter. Skær aspargesene i mundrette stykker, og anret på kartoffelsalaten. Se videoen.

Tomatsalat, fortsat:

21.

Skyl, og skær tomater i kvarte. Kom dem i en skål.

22.

Hæld vandet fra løgene gennem en si. Kom løgene op i skålen til tomaterne.

23.

Kom olivenolie, balsamico, salt og peber over tomatsalaten, og rør rundt. Hæld det i et fad.

24.

Riv mozzarellakuglen i mindre stykker med hænderne, og kom dem på tomatsalaten.

25.

Pluk blade af en basilikumplante.
skyl dem og tør dem forsigtigt med køkkenrulle. Kom basilikumbladene på tomatsalaten.

Fiskespyd, fortsat:

26.

Sæt fisketernene tæt sammen på spydene.

27.

Tag en stegepande, og tænd for middel varme. Kom olie på.
Du kan også bruge en grill. Pensl grillristen med lidt olie, eller brug en foliebakke.

28.

Kom grillspyddene på den varme stegepande. Steg dem 2 minutter på alle sider, til fisken bliver mat og gennemstegt. Vend spyddene forsigtigt, så fisken ikke falder af.

29.

Når du har stegt spyddene på alle sider, kan du tjekke et spyd, og se, om det er gennemstegt. Hvis fisken er mat, er spyddene færdige.

Næringsindhold per portion

Energi: 1941 kJ / 464 kcal

Protein: 28 %

Kulhydrat: 29 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 5,5 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Hakke hvidløg

Hakke hvidløg

Løg, hakke

Løg, hakke

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Kartofler, koge

Kartofler, koge

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Asparges, ordne grønne

Asparges, ordne grønne

Grøntsager, blanchere

Grøntsager, blanchere

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min