![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fine grøntsager>
- Asparges>
- Aspargessalat
Aspargessalat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/wgmbc1tn/coop120619-042-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Hvad gør man, når de voksne mener, man skal spise asparges? Jo, man hælder masser af lækkerier over dem og serverer dem som salat. Bum.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til aspargessalat
Ingredienser
1 bundt asparges
1 ½ bundt asparges
½ bundt asparges
1 citron
1 ½ citron (kun saften)
½ citron (kun saften)
50 g. parmesanost i flager
75 g. parmesanost i flager
25 g. parmesanost i flager
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
30 g. pinjekerner
45 g. pinjekerner
15 g. pinjekerner
1 spsk. olie
![](/media/kndhjl1s/asparages.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grønne asparges
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/iweheyge/fdb_-parmesan.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Parmesanost
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/xuwn0fbb/pinjekerner_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Pinjekerner
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til aspargessalat
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 lille gryde
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 serveringsfad
1 citruspresser
1 stegepande
1 paletkniv
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/xkpequt4/serveringsfad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Serveringsfad
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Aspargessalat:
3.
Skyl aspargesene, og knæk stokken af. Se videoen.
4.
Kom cirka ½ liter vand i en gryde, og bring vandet i kog. Kom aspargesene i gryden, og lad dem koge i 1 minut. Hæld vand og asparges ned i et dørslag, og kom koldt vand over aspargesene.
5.
Skær aspargesene over på skrå i cirka 2 centimeter lange stykker. Læg dem i et fad.
6.
Skær citronen over, og pres saften af den. Se videoen.
Rist pinjekerner:
7.
Kom pinjekerner på en tør stegepande, og varm op til middel varme. Rist dem, til de begynder at tage farve. Rør rundt med en paletkniv imens.
Saml salaten:
8.
Dryp olie og citronsaft over aspargesene, og drys med parmesanost, salt, peber og pinjekerner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 310 kJ / 74 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 13 %
Fedt: 67 %
Heraf mættet fedt: 1,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer