
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokostsalater>
- Aspargessalat
Aspargessalat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hvad gør man, når de voksne mener, man skal spise asparges? Jo, man hælder masser af lækkerier over dem og serverer dem som salat. Bum.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til aspargessalat
Ingredienser
1 bundt asparges
1 ½ bundt asparges
½ bundt asparges
1 citron
1 ½ citron (kun saften)
½ citron (kun saften)
50 g. parmesanost i flager
75 g. parmesanost i flager
25 g. parmesanost i flager
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
30 g. pinjekerner
45 g. pinjekerner
15 g. pinjekerner
1 spsk. olie

Asparges (grønne)

Citron

Parmesanost

Salt

Peber

Pinjekerner

Olie
Køkkenredskaber til aspargessalat
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 lille gryde
1 dørslag
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 serveringsfad
1 citruspresser
1 stegepande
1 paletkniv

Køkkenvægt

Teske

Spiseske

Lille gryde

Dørslag

Skærebræt

Stor skarp kniv

Serveringsfad

Citruspresser

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl aspargesene, og knæk stokken af. Se videoen.
4.
Kom cirka ½ liter vand i en gryde, og bring vandet i kog. Kom aspargesene i gryden, og lad dem koge i 1 minut. Hæld vand og asparges ned i et dørslag, og kom koldt vand over aspargesene.
5.
Skær aspargesene over på skrå i cirka 2 centimeter lange stykker. Læg dem i et fad.
6.
Skær citronen over, og pres saften af den. Se videoen.
7.
Kom pinjekerner på en tør stegepande, og varm op til middel varme. Rist dem, til de begynder at tage farve. Rør rundt med en paletkniv imens.
8.
Dryp olie og citronsaft over aspargesene, og drys med parmesanost, salt, peber og pinjekerner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 310 kJ / 74 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 13 %
Fedt: 67 %
Heraf mættet fedt: 1,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer