1. Hjem >
  2. Leksikon >
  3. Mejeri og æg >
  4. Æg >
  5. Æggeblommer (pasteuriserede)

Æggeblommer (pasteuriserede)

Æggeblomme er den del af ægget, der er gult eller orange. Du kan selv dele et æg i æggeblomme og æggehvide, eller du kan købe pasteuriserede æggeblommer. Pasteuriseret betyder, at æggeblommen har været varmet op, så bakterierne er væk. Brug pasteuriserede æggeblommer til retter, som ikke bliver varmet op, f.eks. koldskål og chokolademousse. Find opskrifterne på gocook.dk.

Holdbarhed

6 måneder i fryseren

2 måneder i køleskabet (Uåbnet)

Opbevaring

Opbevar pasteuriserede æggeblommer i køleskabet. Du kan også opbevare pasteuriseret æggeblommer i fryseren. Frosne pasturiserede æggeblommer skal du tø op i køleskabet. 

Retter med æggeblommer (pasteuriserede)

Hjemmelavet chilimayo - chilimayonnaise

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 30 min.

Chokolademousse med appelsin

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 2 timer

Arbejdstid: 60 min.

Hjemmelavet aioli - hvidløgsmayonnaise

Sværhedsgrad: Svær

Samlet tid: 15 min.

Arbejdstid: 15 min.

Koldskål

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min.

Arbejdstid: 30 min.