![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Mayonnaise med estragon
Mayonnaise med estragon
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/mibfpokd/estragon_sauce-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Mayo med det ultimative twist. Du kender måske ikke smagen af estragon? Den passer perfekt i en mayo.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til mayonnaise med estragon
Mayonnaise:
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
1 tsk. salt
1 knivspids sennep
½ tsk. eddike
5 dl. smagsneutral olie (vindruekerneolie eller rapsolie)
1 dl. frisk estragon
1 knivspids peber
![](/media/ewtddwfb/fdb-aeggeblomme.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æggeblommer (pasteuriserede)
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/qbjg2hhb/sennep-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sennep
![](/media/b3udce3c/lagereddike-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Eddike - lagereddike
![](/media/o1vo5r54/rapsolie-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rapsolie
![](/media/z1ahwmni/estragon.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Estragon
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
Køkkenredskaber til mayonnaise med estragon
1 teske
1 decilitermål
1 stor skål
1 elpisker
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 bøtte med låg
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/paxm0ybi/fdb-redskaber14-jpg_800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Elpisker
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mayonnaise:
3.
Kom æggeblommerne, salt, sennep og eddike op i en stor skål. Pisk det sammen med en håndmixer. Se videoen.
4.
Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise. Se videoen.
5.
Kom vand i en lille skål, og skyl estragon i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak ekstragonbladene fint. Se videoen.
6.
Rør estragon i mayonnaisen, og smag til med salt og peber.
7.
Kom din estragonmayo i en bøtte med låg, og sæt den i køleskabet, til du skal bruge den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 849 kJ / 203 kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 100 %
Heraf mættet fedt: 0,1 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer