- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Madpandekager>
- Wraps med rodfrugter
Wraps med rodfrugter
Samlet tid: 45 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem
Lækre wraps fyldt med rodfrugter i kødsovs. Det er ret hurtig at lave, og wraps med rodfrugter kan også komme med på madpakken. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til wraps med rodfrugter
Kødsovs:
1 løg
1½ løg
½ løg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerødder
2 pastinakker
3 pastinakker
1 pastinakker
300 g. sød kartoffel
450 g. sød kartoffel
150 g. sød kartoffel
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
200 g. hakket oksekød
300 g. hakket oksekød
100 g. hakket oksekød
1 tsk. paprika
1½ tsk. paprika
½ tsk. paprika
2 tsk. timian
3 tsk. timian
1 tsk. timian
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
1 spsk. ketchup
1½ spsk. ketchup
½ spsk. ketchup
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
Dressing:
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 dl. purløg
1½ dl. purløg
½ dl. purløg
2 ½ dl. creme fraiche
3¾ dl. creme fraiche
1¼ dl. creme fraiche
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Tilbehør:
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
2 hoveder hjertesalat
3 hoveder hjertesalat
1 hoveder hjertesalat
2 store tomater
3 store tomater
1 store tomater
Evt. 2 dl. majs
Evt. 3 dl. majs
Evt. 1 dl. majs
8 tortillapandekager
12 tortillapandekager
4 tortillapandekager
Løg
Gulerod
Pastinak
Sød kartoffel (batat)
Rapsolie
Oksekød
Paprika
Timian (tørret)
Salt
Peber
Tomatketchup
Hakkede tomater
Hvidløg
Purløg
Creme fraiche
Agurk
Hjertesalat
Tomat
Majs
Tortilla
Køkkenredskaber til wraps med rodfrugter
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 tyndskræller
1 mellemstor gryde med låg
1 grydeske
1 hvidløgspresser
2 mellemstore skåle
2 rene viskestykker
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Decilitermål
Urtekniv
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Tyndskræller
Mellem gryde
Grydeske
Hvidløgspresser
Mellem røreskål
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
Pil og hak løget fint. Se videoen.
4.
Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i små tern. Se videoen.
5.
Skyl og skræl pastinakkerne. Skær dem i små tern. Se videoen.
6.
Skyl og skræl den søde kartoffel. Skær den i små tern. Se videoen.
7.
Kom olie i en mellemstor gryde, og varm den op til middelhøj varme.
8.
Kom løgene i gryden, og steg dem i 1-2 minutter, eller til de er glasklare.
9.
Kom kødet ned i gryden, og steg det i 5 minutter, eller til det er gyldenbrunt. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
10.
Kom grøntsagerne ned i gryden til kødet og løgene, og lad dem stege med i 2 minutter. Rør rundt undervejs.
11.
Krydr med paprika, timian, salt og peber. Rør rundt i gryden.
12.
Kom de hakkede tomater og ketchup i gryden. Skru ned på lav varme, og lad fyldet koge i cirka 10 minutter, eller til grøntsagerne er møre.
Dressing:
13.
Pil hvidløgene, og pres dem med en hvidløgspresser. Kom dem op i en mellemstor skål. Se videoen.
14.
Kom vand i en anden skål, og skyl purløg i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
15.
Hak purløg fint, og kom det op i skålen til hvidløget Se videoen.
16.
Kom creme fraiche i skålen, og rør det hele godt sammen.
17.
Smag dippen til med salt og peber.
Tilbehør:
18.
Skyl agurken og tomaterne, og skær dem i skiver.
19.
Skyl hjertesalaten, og lad den dryppe af på et rent viskestykke. Skær den i tynde strimler.
20.
Hvis du gerne vil have majs i dine wraps, så tø de frosne majs op, eller brug friske fra dåse.
21.
Varm dine tortillas som anvist på pakken.
Samle wraps:
22.
Kom kødsovs, grøntsager og dressing på din varme tortilla, og rul den sammen. Spis den med det samme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2556 kJ / 611 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 30 %
Heraf mættet fedt: 6,1 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer