- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Forår>
- Wraps med kylling
Wraps med kylling
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem
Her er en mexi-klassiker, som de fleste elsker! Vi har valgt at bruge kylling, fordi kylling er bedre for klimaet end oksekød.
Tips: Er du ikke vild med rå løg? Så kan du lægge rå, hakkede løg i blød i koldt vand i 30 minutter for at tage den skarpe løgsmag. Du kan spice dine wraps op med tomatsalsa eller måske en chilisovs, hvis du tør...
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til wraps med kylling
Fyld:
½ tsk. tørret chili eller paprika
¾ tsk. tørret chili eller paprika
¼ tsk. tørret chili eller paprika
½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
1 tsk. tørret oregano
1 ½ tsk. tørret oregano
½ tsk. tørret oregano
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ knivspids peber
¾ knivspids peber
¼ knivspids peber
250 g. kyllingefileter
375 g. kyllingefileter
125 g. kyllingefileter
3 tomater
4 tomater
2 tomater
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
½ spidskål
¾ spidskål
¼ spidskål
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Guacamole:
1 tomat
1 ½ tomat
½ tomat
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ løg
¾ løg
¼ løg
2 avocadoer
3 avocadoer
1 avocado
½-1 lime
1 lime
½ lime
½ tsk. paprika
¾ tsk. paprika
¼ tsk. paprika
Tilbehør:
8-10 små tortilla-wraps, fuldkorn
12-16 små tortilla-wraps, fuldkorn
4-5 små tortilla-wraps, fuldkorn
Chili (flager)
Stødt spidskommen
Oregano (tørret)
Rapsolie
Salt
Peber
Kyllingeinderfilét
Tomat
Agurk
Spidskål
Hvidløg
Løg
Avocado
Lime
Paprika
Tortillas, fuldkorn
Køkkenredskaber: til wraps med kylling
2 teskeer
2 spiseskeer
1 kniv (bestik)
1 køkkenvægt
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 mellem plastikbøtte med låg
1 stor skarp kniv
1 blender eller foodprocessor
1 citruspresser
1 gaffel
1 stegepande
1 paletkniv
Teske
Spiseske
Kniv bestik
Køkkenvægt
Skærebræt
Urtekniv
Plastikbøtte med låg
Stor skarp kniv - kokkekniv
Søjleblender
Citruspresser
Gaffel
Stegepande
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Marinere kylling:
3.
Kom tørret chili, spidskommen, oregano, olie, salt og peber op i plastikbøtten, og rør rundt.
4.
Kom kyllingefileterne op i plastikbøtten, vend dem rundt i marinaden og kom låg på. Lad kyllingen marinere, mens du laver resten. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Fyld:
5.
Skyl grøntsagerne. Skær tomaterne i tynde både, og skær agurken i tynde skiver.
6.
Skær spidskål i tynde strimler. Se videoen.
Guacamole:
7.
Skyl tomaten, pil hvidløget og løget, og kom det op i en blender.
8.
Skær avocadoerne over på langs, fjern stenen og skrab kødet ud. Kom avocadoerne op i blenderen. Se videoen.
9.
Skær en lime over på midten, og pres saften fra den. Kom limesaften op i blenderen. Se videoen.
10.
Kom paprika op i blenderen, og blend det hele til en blød guacamole.
Tortillas:
11.
Varm en stegepande op til middel varme. Lun tortillaerne ved på den tørre stegepande cirka 1 minutter på hver side. Sluk ikke for varmen.
Fyld fortsat:
12.
Kom olie på stegepanden, og derefter kyllingefileterne. Steg dem 6 minutter på hver side. Se videoen.
13.
Skær kyllingefileterne i mindre stykker. Hvis kyllingestykkerne er lyserøde i midten, skal du stege dem lidt længere, indtil de er hvide og gennemstegte.
14.
Servér det hele i små skåle og på små fade, så alle kan samle sine wraps, som de har lyst.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2430 kJ / 581 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt: 4,5 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer