1. >
  2. Opskrifter>
  3. Desserter>
  4. Rabarberkage med marengs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Sæt en bagerist i midten af ovnen, og tænd ovnen på 175 grader.

4.

Smør en springform (cirka 24 centimeter i diameter) med 1 spiseske blødt smør. Brug af den afmålte mængde smør. Se videoen.

5.

Kom resten af smørret i en stor skål. Tilsæt sukker, og pisk det sammen med en elpisker, til det bliver hvidt.

6.

Riv citronskallen fra ½ citron, og kom det i skålen. Riv kun det gule af citronen, da det hvide er meget bittert. Se videoen.

7.

Del æggene i blommer og hvider i hver sin kop. Se videoen.

8.

Kom æggeblommerne ned i dejen én ad gangen. Pisk dejen jævn mellem hver æggeblomme.

9.

Tilsæt mel og mælk, og pisk dejen sammen.

10.

Hæld dejen ned i springformen. Brug en dejskraber til at få det hele ud.

11.

Marengs: Kom æggehviderne i en stor skål, og pisk dem luftige med en elpisker. Husk at piskerisene til elpiskeren skal være helt rene, ellers bliver æggehviderne ikke stive.

12.

Tilsæt sukker, og pisk videre i cirka 5 minutter. Det skal være så stift, at du kan vende skålen over hovedet, uden at marengsen falder ned i hovedet på dig :)

13.

Skyl rabarberne, og skær dem i cirka 1 centimeter store stykker. Vend stykkerne i marengsen med en dejskraber. Se videoen.

14.

Fordel rabarber-marengsen oven på dejen i springformen i et jævnt lag.

15.

Bag kagen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind ned i midten. Hvis der ikke hænger rå dej ved, er kagen færdig. Se videoen.

16.

Lad kagen køle lidt af, inden du tager den ud af springformen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1360 kJ / 325 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 40 %

Heraf mættet fedt: 8,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Æg, dele i hvide og blomme

Æg, dele i hvide og blomme

Rabarber, sådan ordner du dem

Rabarber, sådan ordner du dem

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 740 min

Arbejdstid: 20 min