![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Rabarber>
- Rabarberkage med marengs
Rabarberkage med marengs
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/w0zbnlwe/rabarberkage_med_marengs.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Rabarber er lig med forår og sommer, og de er geniale i en kage! Prøv denne opskrift, hvor kagen toppes med rabarber og marengs. Spis kagen som den er, eller server den med flødeskum eller cremefraiche til.
Kagen giver cirka 12 stykker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rabarberkage med marengs
Kage:
150 g. smør
100 g. sukker
½ citron
3 æggeblommer
200 g. mel
1 dl. mælk
Marengs:
3 æggehvider
150 g sukker
500 g rabarberstilke (uden blade)
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/4p0fdrf2/rabarber.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rabarber
Køkkenredskaber til rabarberkage med marengs
1 smørekniv
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 bagerist
2 store skåle
1 elpisker
1 rivejern
2 kopper
1 dejskraber
1 springform (22-24 cm. i diameter)
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 strikkepind eller kødnål
![](/media/mc1oqipn/kniv.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kniv bestik
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/3ujb1x0p/bagerist-09-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagerist
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/paxm0ybi/fdb-redskaber14-jpg_800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Elpisker
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
![](/media/v4pgx0te/kop-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kop
![](/media/zgipmcnh/fdb-redskaber43.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dejskraber
![](/media/keshyfbg/springform.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Springform
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/z5tf4dpv/kødnåle.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kødnål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kagedej:
3.
Tænd ovnen på 175 grader.
4.
Kom bagepapir i springformen. og smør kanterne med 1 spiseske smør. Brug af den afmålte mængde smør. Se videoen.
5.
Kom resten af smørret i en stor skål. Tilsæt sukker, og pisk det sammen med en elpisker, til det bliver hvidt.
6.
Riv citronskallen fra ½ citron, og kom det i skålen. Riv kun det gule af citronen, da det hvide er meget bittert. Se videoen.
7.
Del æggene i blommer og hvider i hver sin kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
Kom æggeblommerne ned i dejen én ad gangen. Pisk dejen jævn mellem hver æggeblomme.
9.
Tilsæt mel og mælk, og pisk dejen sammen.
10.
Hæld dejen ned i springformen. Brug en dejskraber til at få det hele ud.
Marengs:
11.
Kom æggehviderne i en stor skål, og pisk dem luftige med en elpisker. Husk at piskerisene til elpiskeren skal være helt rene, ellers bliver æggehviderne ikke stive.
12.
Tilsæt sukker, og pisk videre i cirka 5 minutter. Det skal være så stift, at du kan vende skålen over hovedet, uden at marengsen falder ned i hovedet på dig :)
13.
Skyl rabarberne, og skær dem i cirka 1 centimeter store stykker. Vend stykkerne i marengsen med en dejskraber. Se videoen.
14.
Fordel rabarber-marengsen oven på dejen i springformen i et jævnt lag.
15.
Bag kagen i ovnen i cirka 40 minutter. Tjek om kagen er færdig ved at stikke et træspyd ned i midten. Hvis der ikke hænger rå dej ved, er kagen færdig. Se videoen.
16.
Lad kagen køle lidt af, inden du tager den ud af springformen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 13423 kJ / 3208 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 84 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer