
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Wok>
- Wok med oksekød og æble
Wok med oksekød og æble
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Åhr-ha, der findes ikke ret meget bedre end en china box med asiatisk guf. Her får du en opskrift på wok, du selv kan lave derhjemme, hvis der er langt til take away… De sprøde æblestykker giver retten det sidste bask af god smag.
Tip: Du kan også bruge kylling eller rejer i stedet for oksekød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til wok med oksekød og æble
Ris
3 dl. ris
4 ½ dl. ris
1 ½ dl. ris
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Wok
5 dl. vand
¾ dl. vand
½ tsk. salt
3 store gulerødder
4 ½ store gulerødder
1 ½ store gulerødder
2 stængler bladselleri
3 stængler bladselleri
1 stængel bladselleri
½ broccoli
¾ broccoli
¼ broccoli
1 æble
1 ½ æble
½ æble
350 g. oksekød i tern
525 g. oksekød i tern
200 g. oksekød i tern
1 spsk. sesamolie
1 ½ spsk. sesamolie
½ spsk. sesamolie
¼ tsk. peber
½ tsk. peber
1 ½ dl. hoisinsovs
2 ½ dl. hoisinsovs
1 dl. hoisinsovs
1 spsk. soja
½ spsk. soja
½ dl. vand
¾ dl. vand
1 spsk. sesamfrø
1 ½ spsk. sesamfrø

Ris (parboiled)

Vand

Salt

Gulerod

Bladselleri

Broccoli

Æble

Oksekød i tern

Sesamolie

Peber

Hoisinsovs

Soja

Sesamfrø
Køkkenredskaber til wok med oksekød og æble
1 decilitermål
1 si
1 mellemstor gryde med låg
1 skærebrætt
1 skærebræt
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 wok eller stor gryde
1 teske
1 lille stegepande
2 spatler

Decilitermål

Si

Mellem gryde

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Spiseske

Wok

Stor gryde

Teske

Stegepande

Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken. Se videoen.
Wok:
4.
Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i små stave. Se videoen.
5.
Skyl bladsellerien, og skær bund og top væk. Skær bladsellerierne over på langs, så hver bladselleri er delt i to. Skær dem i små tern.
6.
Skyl broccolien. Skær stokken af helt oppe ved buketterne, og skær stokken i tynde stave. Skær derefter broccoli-buketterne i små buketter.
7.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.
8.
Varm sesamolie op i en wokpande eller en stor gryde ved høj varme. Svits kødet i 1 minut. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Drys med peber.
9.
Tilsæt gulerødder, selleri og broccoli. Svits i 2 minutter.
10.
Tilsæt hoisinsovs, soja, vand og æblestave. Rør rundt, og bring det hele i kog. Skru ned på middel varme, og lad retten varme igennem i 4-5 minutter. Tjek, at kødet er stegt og mørt.
Tilbehør:
11.
Rist sesamfrøene på en tør stegepande ved middel varme i 3-4 minutter, til de bliver gyldne, men ikke brændte. Rør rundt imens.
12.
Server wokken med ris, og drys med sesamfrø.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2262 kJ / 541 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 14 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer