Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej til gulerodsbrud:

3.

Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

4.

Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld vandet op i skålen til gæren. Rør, til gæren er opløst.

6.

Kom olie og grahamsmel i skålen. Rør det sammen.

7.

Tilsæt salt, og kom lidt efter lidt hvedemel i skålen. Rør dejen sammen.

8.

Kom dejen ud på bordet, og ælt den godt med hænderne. Dejen skal slippe køkkenbordet og være en sammenhængende dej.

9.

Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen. Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter til 60 minutter.

Fyld til dej:

10.

Skyl og skræl gulerødderne. Se videoen.

11.

Riv gulerødderne groft på den fine side af rivejernet. Se videoen.

12.

Læg bagepapir på bagepladerne.

Læg bagepapir på bagepladerne.

Læg bagepapir på en bageplade.

13.

Hæld dejen ud på bordet. Lav en fordybning i dejen.

14.

Kom den revne gulerod og solsikkekernerne op i fordybningen i dejen.

15.

Slå ægget ud i en kop. Tjek for skaller, og kom det op i fordybningen. Gentag med det næste æg. Vask hænder. Se videoen.

16.

Fold dejen op omkring fyldet, så det bliver lukket inde.

17.

Hak og fold dejen med en stor kniv eller dejskraber, så dejen bliver delt i små stykker.

18.

Saml dejen til 12 brud, og kom dem forsigtigt over på bagepapiret. Form ikke brudene. De består af små stykker dej. På den måde bliver de til gulerodsbrud og ikke gulerodsboller.

Saml dejen til 18 brud, og kom dem forsigtigt over på bagepapiret. Form ikke brudene. De består af små stykker dej. På den måde bliver de til gulerodsbrud og ikke gulerodsboller.

Saml dejen til 6 brud, og kom dem forsigtigt over på bagepapiret. Form ikke brudene. De består af små stykker dej. På den måde bliver de til gulerodsbrud og ikke gulerodsboller.

19.

Lad dem hæve i 30 minutter, alt efter hvad du har tid til.

20.

Tænd for ovnen på 200 grader almindelig ovn eller 180 grader varmluft.

21.

Bag gulerodsbrudene i cirka 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

22.

Afkøl gulerodsbrudene på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 1564 kJ / 374 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 63 %

Fedt: 85 %

Heraf mættet fedt: 1,2 g

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Dej, ælte

Dej, ælte

Fingervarmt

Fingervarmt

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 35 min