
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Is og sorbet>
- Vandmelonis
Vandmelon-is
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Vandmelon-is. På den helt ekstremt, lynhurtige måde, som selv den største køkken-kegle kan mestre uden at øve sig. Du kan spise løs fra nu af og til du revner. Se hvad, du skal bruge og få opskriften her fra GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til vandmelonis
Ingredienser
1 vandmelon
100 g. chokolade

Vandmelon

Chokolade (koge)
Køkkenredskaber til vandmelonis
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor tallerken
Bagepapir
1 lille skarp kniv
Plastikskeer eller ispinde
1 lille gryde
1 metalskål
1 spiseske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Middagstallerken

Bagepapir

Urtekniv

Lille gryde

Metalskål

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Vask vandmelonen, og skær den over på midten. Skær den i 3 centimeter tykke skiver. Skær skiverne over til trekanter. Se videoen.
4.
Tag en stor tallerken. Læg bagepapir på.
5.
Tag en lille skarp kniv. Stik et dybt hul midt på den side en hvert stykke, hvor der er skræl på. Stik håndtaget af en plastikske eller en ispind ind i hullet, så du kan holde på vandmelonstykket som en ispind. Læg dem på tallerkenen.
6.
Smelt chokoladen over vandbad: Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en lille metalskål. Se videoen.
7.
Hæld ½ liter vand i en lille gryde. Stil skålen oven på gryden. Bunden af skålen må ikke røre vandet. Tænd for middel varme, og lad vandet komme langsomt i kog. Skru ned for varmen, når vandet koger. Hold øje med chokoladen, og rør undervejs med en dejskraber.
8.
Tag en ske. Dyb den i den smeltede chokolade, og lav chokolade-striber over vandmelonstykkerne med skeen.
9.
Lad chokoladen tørre, og dæk bakken med husholdningsfilm. Stil dine vandmelonis i fryseren i cirka 1 time.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 107 kJ / 26 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 34 %
Heraf mættet fedt: 0,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer