
- >
- Opskrifter>
- Desserter og drikke>
- Is og sorbet>
- Bær-is med yoghurt
Bær-is med yoghurt
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her er en super nem måde at lave en lækker isdessert på. Imponer din familie eller dine venner med denne blærede bær-is, og server den med et drys af søde, sprøde rugbrødscroutoner.
Husk at frosne bær skal koge mindst 1 minut, inden de bruges til isen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bær-is med yoghurt
Sukker-ristede rugbrødscroutoner
2 skiver groft rugbrød
3 skiver groft rugbrød
1 skive groft rugbrød
8 g. smør
12 g. smør
4 g. smør
1 spsk. sukker eller brun farin
1 ½ spsk. sukker eller brun farin
½ spsk. sukker eller brun farin
Bæris med yoghurt
400 g. frosne blandede bær
600 g. frosne blandede bær
200 g. frosne blandede bær
250 g. græsk yoghurt (natural, 10 %)
375 g. græsk yoghurt (naturel, 10 %)
125 g. græsk yoghurt (naturel, 10 %)
2 dl flormelis
3 dl flormelis
1 dl flormelis

Rugbrød

Smør

Brun farin

Frosne blandede bær

Græsk yoghurt

Flormelis
Køkkenredskaber til bær-is med yoghurt
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 skærebræt
1 brødkniv
1 stegepande
1 røreske
1 lille skål
1 blender/foodprocessor
4 glas/dybe tallerkner
6 glas/dybe tallerkner
2 glas/dybe tallerkner

Måleskeer

Køkkenvægt

Målebæger

Skærebræt

Brødkniv

Stegepande

Røreske

Lille skål

Blender

Glas
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Smelt smør og sukker ved svag varme på en stegepande, til det er gyldent. Pas på, det ikke brænder på!
4.
Skær rugbrødet ud i tern, og kom rugbrødsternene på stegepanden. Rist dem gyldne i sukkeret i 5-7 minutter. Rør jævnligt rundt med en spatel. Se videoen.
5.
Sluk kogepladen. Hæld brødternene op i en lille skål.
6.
Kom de frosne bær og flormelis i en blender eller foodprocessor. Blend, til det er en ensartet konsistens uden klumper.
7.
Tilsæt yoghurt, og blend kort.
8.
Kom den blendede bæris i glas, og drys med sukkerristede rugbrødscroutoner.
Kom den blendede bæris i glas, og drys med sukkerristede rugbrødscroutonner.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1206 kJ / 289 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 69 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer