
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Bær>
- Jordbærsorbet
Jordbærsorbet
Samlet tid: 740 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Svær

Lækker, cremet hjemmelavet sorbet… På en varm sommerdag…. I en hængekøje… Kan du se det for dig? Pssst… den er også god på en regnvejrsdag ;-) TIP: du kan sagtens bruge frosne jordbær. Husk blot at koge dem i 1-2 minutter og køle dem ned, før du bruger dem.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til jordbærsorbet
Sukkervand:
4 ½ dl. vand
450 g. sukker
Jordbærpuré:
600 g. jordbær (friske eller frosne)
1 dl. mynteblade
30 g. pasteuriseret æggehvide

Vand

Sukker

Jordbær

Mynte

Æggehvider (pasteuriserede)
Køkkenredskaber til jordbærsorbet
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille gryde med låg
1 røreske
2 viskestykker
1 lille skarp kniv
5 mellemstore skåle
1 stavblender
1 si
1 spiseske
1 håndmixer
1 dejskraber
1 plastikboks med tætsluttende låg til fryseren

Køkkenvægt

Decilitermål

Lille gryde

Røreske

Viskestykke

Urtekniv

Mellem røreskål

Stavblender

Si

Spiseske

Håndmixer

Dejskraber

Plastikbøtte med låg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sukkervand:
3.
Kom vandet i en gryde og bring det i kog ved middel varme.
4.
Kom sukkeret i gryden. Skru ned til svag varme. Rør rundt, til alt sukkeret er opløst, og vandet er blevet klart. Det tager cirka 5 minutter.
5.
Sæt gryden med sukkervandet i køleskabet eller lad det stå på komfuret.
Sukkervandet skal blive så koldt, at du kan putte en lillefinger ned i den, uden at du brænder dig.
Jordbærpuré:
6.
Hvis du bruger frosne jordbær skal jordbærene koges i vand i 1 minut før brug.
Hvis du bruger friske jordbær, så vask jordbærrene grundigt, lad dem tørre i et rent viskestykke. Skær eller nip jordbærrene med en lille urtekniv. Se videoen.
7.
Kom koldt vand i en mellemstor skål. Skyl myntebladene grundigt i vandet. Tag dem op, og lad dem tørre på et viskestykke.
8.
Kom jordbær og mynteblade i en stor skål. Blend det til en ensartet masse med en stavblender, til der ikke er nogen klumper tilbage. Du kan også blende det hele i en blender.
9.
Kom jordbærpuréen op i en si med en stor skål under. Si massen gennem sien ned i skålen, brug eventuelt en spiseske til at få massen igennem.
Rør sorbeten sammen:
10.
Kom 3 deciliter jordbærpuré og 4 deciliter sukkervand op i en skål. Bland det godt sammen.
11.
Kom æggehviderne op i en anden stor skål og pisk dem stive med en håndmixer. Se videoen.
12.
Vend forsigtigt æggehviderne lidt efter lidt ned i jordbærmassen med en dejskraber, så du bevarer luften i æggehviderne.
Frys sorbeten:
13.
Kom den færdige blanding op i en plastikboks, sæt låg på, og stil den i fryseren. Hvis du har en ismaskine, så brug den i stedet for.
14.
Sorbeten skal stå cirka 12 timer ved mindst -18 grader i fryseren. Sørg for at røre i sorbeten en gang hver 3 time, hvis det er muligt.
15.
Tag sorbeten ud af fryseren noget tid, før du skal servere den. Du kan eventuelt bruge en stavblender til at gøre sorbeten blød og cremet igen, inden du serverer den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2180 kJ / 521 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 97 %
Fedt: 2 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer